Літні десерти для ласунів
Сирний десерт з малиною без випічки
Це робиться майже за 10 хвилин, але смачно, а головне – корисно, особливо для дітей, які не дуже люблять сир. Знадобляться: малина свіжа 250 г , цукор 70 г , сир 300 г .
Малину перебрати, перекласти малину в стакан блендера (залишити приблизно 50 грам на прикрасу десерту), додати 50 грамів цукру та перетерти ягоди. Сир перекласти в чашу і додати до нього 20 грамів цукру, що залишились та ретельно перемішати. Підготувати посуд (баночки, креманки, стаканчики - що у вас є). В рівній кількості розкласти малинове пюре, зверху викласти сирну масу та акуратно її розрівняти. Прикрасити десерт ягодами малини.
Спробуйте також: Торти без випічки: три смачні рецепти
Французький крем-десерт з білого наливу
Якщо білий налив почав сипатися з дерев і ви не знаєте, куди його подіти, спробуйте приготувати десерт за цим рецептом – ніхто й не здогадається, що ці яблука ще годину тому в прямому сенсі валялися під ногами.
Знадобляться: яблука – 0,5 кг, кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л., яйце – 1 шт., вершкове масло – 100 г, сметана – 1 склянка, ванільний цукор – 1 пакетик, цукровий пісок – 5 ст. л., горіхи (будь-які очищені) – 0,5 склянки.
Фото: teleprogramma.pro
Очищені від шкірки і серцевини яблука запекти в мікрохвильовці до м’якості, а потім протерти їх через сито до стану однорідного пюре. Додати цукор і ваніль.
Потім збити яйце з крохмалем. Яблучне пюре поставити на невеликий вогонь і тонкою цівкою вливати в нього збите яйце. Постійно помішуючи, довести пюре до загущення, зняти з вогню і дати злегка охолонути (воно не повинне бути гарячим). Невеликими порціями додати в яблука розм’якшене вершкове масло і сметану.
На дно креманок викласти невелику кількість горіхів, а зверху – яблучний крем. Злегка охолодити в холодильнику і можна подавати на стіл.
Читайте також:
Варення з вишні та малини: використовуємо залишки ягід
Сирна паска на Великдень: стародавня символіка та сучасні рецепти
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Що приготувати з калини: шість нестандартних рецептів