Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Варення з вишні та малини: використовуємо залишки ягід

11.07.2021 16:00
Фото: segodnya.ua
Фото: segodnya.ua
Навіщо переводити дві хороші ягоди, адже кожна смачна сама по собі? А ви спробуйте – і будете здивовані, як вони гармонійно поєднуються. До того ж бувають випадки, коли на порцію однієї ягоди не вистачає, а з невеликою кількістю не хочеться морочитися з варенням.

Знадобляться: вишня – 1 кг, малина – 400 г; для сиропу: цукор – 1,7 кг, вода – 900 мл.

Спробуйте також: Готуємо полуничний джем та конфітюр

Вишню вимити, обсушити і видалити кісточки, малину перебрати. Цукор висипати у варильну ємність, залити водою і, помішуючи, довести сироп до кипіння. Покласти вишню і малину в сироп та залишити на 45 годин постояти. Ємність із сиропом та ягодами поставити на вогонь, проварити протягом 56 хвилин і знову витримати 4 години. Потім проварити варення вже до загущення.

Розкласти готове варення з вишні та малини в гарячі стерилізовані банки і закрити прокип’яченими кришками.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися