Два молочні десерти на Новий рік: готуємо швидко та без випікання
Якщо немає бажання або можливості вмикати духовку, ці рецепти десерту стануть справжнім порятунком. Вони бюджетні, не потребують складних інгредієнтів, прості в приготуванні, ефектні та здивують ваших гостей бездоганним смаком.
Молочний десерт «Іспанський»
Родзинкою цього десерту є необхідність лише трьох основних інгредієнтів, відсутність борошна та яєць, а також надзвичайно ніжний смак і кремова текстура.
Знадобляться:
- молоко – 1 склянка;
- вершки будь-якої жирності – 200 мл;
- згущене молоко – 200 мл;
- швидкорозчинний желатин – 15 г;
- вода – 50 мл.
Робимо молочну суміш: у чашу блендера виливаємо молоко, додаємо вершки та згущене молоко. Збиваємо на високій швидкості 2 хвилини до однорідності.
У невеликій мисці змішуємо желатин з водою, ретельно розмішуємо, залишаємо на 15 хвилин для набухання. Потім тримаємо його на водяній бані до розчинення.
Вливаємо желатин у молочну суміш і збиваємо блендером ще 1 хвилину.
Силіконову форму змащуємо олією, виливаємо молочно-желатинову масу у форму та рівномірно розподіляємо.
Ставимо в морозилку на дві години до повного застигання.
Для подачі десерт можна оформити у великих формах або порційних склянках, як це заведено в Іспанії. У разі другого варіанта ємності не потрібно змащувати олією.
Щоб надати десерту ще привабливішого вигляду, прикрасьте його шматочками фруктів або горіхами.
Сміливо експериментуйте з домішками – це той випадок, коли зіпсувати смак у вас не вийде.
Новорічний десерт «Засніжені мандарини»
За зовнішнім виглядом цей десерт і справді нагадує мандарини в снігу, а його легкий смак стане гарним акцентом солодкого столу, коли їсти вже нема куди, але чогось смачненького та солоденького наостанок хочеться. А ще його смак чудово поєднується з кавою, щоб надати бадьорості для розваг у новорічну ніч.
Знадобляться:
- мандарини – 4 шт.;
- желатин – 20 г;
- вода – 150 мл;
- сметана – 500 г;
- цукор – 120 г;
- 1 пластикова пляшка (об’ємом 1 або 1,5 л);
- 1 дерев’яна паличка-шпажка 25 см довжиною.
Підготуємо желатин – заливаємо холодною водою та даємо постояти 10–15 хвилин, поки не набухне.
Тим часом викладаємо в ємність сметану та збиваємо міксером або вінчиком, поступово додаючи цукор.
Желатин тримаємо, помішуючи, на водяній бані, поки він остаточно не розчиниться.
Поступово додаємо рідкий желатин до сметанової суміші, водночас ретельно перемішуючи.
Відрізаємо від пластикової пляшки верхню вузьку частину з шийкою (вона не знадобиться). На денце частини, що залишилась, наливаємо шар суміші близько 5–7 сантиметрів висотою та ставимо у вертикальному положенні в холодильник для застигання на 10–15 хвилин.
Тим часом ретельно очищуємо мандарини від шкірки та білих прожилок, але не розділяємо на часточки.
Обережно кладемо першу мандаринку на застиглий шар у пляшці, можна трохи притиснути. Посередині мандарини встромляємо дерев’яну шпажку та нанизуємо на неї всі інші мандарини.
Після цього нам залишається тільки залити сумішшю «конструкцію» та поставити в холодильник на 6–7 годин.
Перед тим, як подавати, обережно видаляємо пластикову пляшкову «обгортку», виймаємо дерев’яну шпажку та нарізаємо десерт кружальцями завтовшки 2–3 сантиметри.
Можна подавати або на блюді, або порційно, прикрасивши так, як підказує ваша фантазія.
Китайський Новий рік: традиції та святкування року Дракона
Що приготувати з калини: шість нестандартних рецептів
М’ясні страви на Новий рік: оберіть свій рецепт
Випікаємо їстівні прикраси для нашої ялинки: рецепти імбирних пряничків