Десерт до чаю: заварні кільця із сирним кремом
Знадобляться для тіста:
молоко – 1 склянка,
вода – 1 склянка,
вершкове масло – 200 г,
борошно – 2 склянки,
яйця – 8 шт.,
сіль – 1 щіпка;
для начинки:
сир кисломолочний – 300 г,
сметана густа – 100–150 г,
цукрова пудра – за смаком.
У каструлю налити молоко та воду, додати масло, сіль і довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою або ложкою, щоб суміш у каструлі залишалася в круговому русі. Всипати відразу все борошно і швидко перемішати, зменшити вогонь до мінімуму і мішати приблизно одну хвилину, поки тісто не почне відходити від стінок каструлі. Перекласти тісто в миску, накрити й дати охолонути протягом 10 хвилин. Потім по одному ввести в масу яйця, перемішати — готове тісто має бути блискучим і однорідним на вигляд. Застелити деко пергаментним папером. Взяти кондитерський шприц (якщо його немає, можна використовувати щільний поліетиленовий кульок, відрізавши в нього куточок), наповнити його отриманою масою і видавлювати тісто на папір, малюючи кола.
Випікати кільця слід в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 25 хвилин, потім вимкнути духовку й залишити в ній тістечка ще на 10 хвилин, щоб вони трохи підсохли. Збити сир зі сметаною і цукровою пудрою, остиглі кільця розрізати навпіл, викласти на нижню частину кільця сирну начинку й накрити верхньою частиною. Готові кільця посипати цукровою пудрою і можна подавати на стіл.
Читайте також Смакуємо разом: ніжне тістечко а-ля «Кіндер Деліс»
Рисовий пудинг: англійський гість на вашому столі
Сирна паска на Великдень: стародавня символіка та сучасні рецепти
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак