Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сергій Чернов: У Верховній Раді з’явиться міжфракційне об’єднання з питань місцевого самоврядування

17.05.2021 09:07
Українська асоціація районних та обласних рад виступила з ініціативою створити в парламенті об’єднання народних депутатів, яке буде опікуватися питаннями місцевого самоврядування. Президент УАРОР Сергій Чернов повідомив, що парламентарії підтримали запропоновану ініціативу.

Минулий тиждень був насиченим на заходи, на яких порушувалися гострі питання щодо подальшого впровадження в Україні децентралізації. Зокрема, 11 травня відбулося засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові Верховної Ради України. Серед спікерів заходу були і представники Харківщини. Так, під час свого виступу голова УАРОР Сергій Чернов запропонував алгоритм впровадження децентралізації.

— Ми пропонуємо провести детальний аналіз ходу реформи децентралізації й за результатами оновити відповідну Концепцію. А також передбачити в складі Кабміну посаду віце-прем’єр-міністра, відповідального за реформу децентралізації, — зазначив Сергій Чернов.

Читайте також: Сергій Чернов: Децентралізацію активно почали, але на другому етапі застрягли

Окрім цього, Українська асоціація районних та обласних рад пропонує внести зміни до Конституції щодо децентралізації влади, а після цього схвалити нову редакцію Закону  «Про місцеве самоврядування».

Також УАРОР ініціювала створення парламентського міжфракційного об’єднання, яке б опікувалося питаннями місцевого самоврядування. За словами Сергія Чернова, народні депутати підтримали ідею самоврядовців.

— Сьогодні дуже важливо вибудувати у Парламенті позицію, що йтиме в унісон з децентралізаційною Концепцією. Йдеться про нормативне забезпечення сильного місцевого самоврядування з виконавчими органами на всіх його рівнях, повноваженнями та ресурсами на їх виконання, — зауважив президент УАРОР Сергій Чернов.

А 12 травня Сергій Чернов обговорив питання децентралізації із самоврядовцями з інших країн під час засідання комітету з питань управління Конгресу Ради Європи. Зокрема, під час онлайн-зустрічі обговорювалася роль, яку можуть відігравати регіони.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися