Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Справи гречані: готуємо гречку по-купецькому з фаршем

28.09.2020 18:21
фото multivarenie.ru
фото multivarenie.ru
З гречки і фаршу можна приготувати дуже смачний і ситний обід або вечерю.

Знадобляться:
гречана крупа – 1 склянка,
фарш м’ясний (будь-який) – 300 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
часник – 2 зубчики,
томатна паста – 2 ст. л.,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Гречку промити. Поставити сковорідку на вогонь, змастити її невеликою кількістю соняшникової олії (або вершковим маслом), висипати туди крупу і трохи підсушити. Потім перекласти в інший посуд. Моркву і цибулю почистити, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати і обсмажити овочі на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім до овочів додати фарш і смажити, помішуючи, 5 хвилин. Додати томатну пасту (пасту можна замінити порізаними помідорами без шкірки), перемішати і готувати ще хвилин 5. Потім до м’яса і овочів викласти гречку, залити окропом так, щоб гречка була злегка прикритою водою. Посолити і поперчити за смаком, трохи розмішати.

Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні, поки вода не випарується і гречка не звариться. Якщо води не вистачає і гречка не зовсім готова, є два варіанти: долити трохи води або ж прибрати з плити і укутати ковдрою, залишивши так хвилин на 20–30. У готову гречку можна додати подрібнений часник, але це за бажанням. Подавати на стіл гарячою.

Читайте також Кулінарія світу: готуємо фаршировані овочі по-грецькому

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися