Рис та компанія: що можна зробити з «гуманітарки»
Як урізноманітнити щоденне меню для родини? "Слобідський край" зібрав для вас цікаві рецепти.
Рис з вермішеллю
Цей дуже простий та швидкий рецепт допоможе вам урізноманітнити ваше меню.
Знадобляться:
вермішель тонка – 1 склянка
олія – 3 ст. л.
рис – 1 склянка
вода – 1 ½ склянки
сіль – 1 ч. л.
Налийте олію в каструлю, покладіть туди вермішель (суху!!!) і смажте, постійно помішуючи, до коричневого кольору.
Додайте рис і смажте ще 2 хвилини.
Потім залийте водою, вкиньте сіль та варіть ще 10 хвилин. Залиште під кришкою, коли вогонь уже вимкнений, ще на 10 хвилин.
З цією стравою можна добре поекспериментувати. Її можна використовувати як гарнір до м’яса або риби, а можна додати до готової суміші кисломолочний сир з родзинками або тільки родзинки та трохи цукру – і ваші маленькі вередуни будуть у захваті.
Строката каша
А ви колись готували гречано-рисову кашу? Поєднання двох круп надає страві абсолютно нового і незвичайного смаку. Готується каша доволі просто, виходить і смачною, і корисною. Варити її можна не лише на воді, але й на бульйоні, а ще доповнити її овочевою підливою, томатним соусом чи смаженими грибочками. Якщо не дотримуєтеся посту, то цю кашу можна заправити вершковим маслом і подати з м’ясною підливою.
Знадобляться:
гречана крупа – 100 г
рис – 100 г
сіль – за смаком
олія – 1 ст. л.
вода – 2,5 склянки
Підготуйте крупи: рис і гречку змішайте, промийте крупи у холодній воді, міняючи воду не менше 5-6 разів. Воду злийте.
Візьміть товстостінну каструлю, закип’ятіть у ній воду, всипте суміш рисової та гречаної крупи.
Як тільки вода з крупою закипить, зніміть піну, додайте за смаком сіль. Потім влийте в каструлю олію або додайте вершкове масло, перемішайте.
Вогонь зменшіть до мінімуму. Варіть гречано-рисову кашу ще 10-15 хвилин, поки вода практично не википить, з відкритою кришкою, але кашу не перемішуйте.
Потім зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою, укутайте рушником на 10-15 хвилин: гречано-рисова каша пропариться, крупа вбере всю вологу – і тепер можна перемішати кашу. Смачного!
Раніше ми писали також про користь мандаринових шкірок
а також про Зимові салати із селерою.
Читайте також:
Місячний календар садівника та городника на лютий 2023 року