Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рис та компанія: що можна зробити з «гуманітарки»

04.02.2023 15:56
Не дуже полюбляєте рис, а тим часом він накопичився у вас, і ви хвилюєтесь, що до нього доберуться шкідники? Спробуйте ці незвичні поєднання, готуючи крупи з «гуманітарки».

Як урізноманітнити щоденне меню для родини? "Слобідський край" зібрав для вас цікаві рецепти. 

Рис з вермішеллю

Цей дуже простий та швидкий рецепт допоможе вам урізноманітнити ваше меню.


Знадобляться: 
вермішель тонка – 1 склянка
олія – 3 ст. л.
рис – 1 склянка
вода – 1 ½ склянки
сіль – 1 ч. л.

Налийте олію в каструлю, покладіть туди вермішель (суху!!!) і смажте, постійно помішуючи, до коричневого кольору.

Додайте рис і смажте ще 2 хвилини.

Потім залийте водою, вкиньте сіль та варіть ще 10 хвилин. Залиште під кришкою, коли вогонь уже вимкнений, ще на 10 хвилин.

З цією стравою  можна добре поекспериментувати. Її можна використовувати як гарнір до м’яса або риби, а можна додати до готової суміші кисломолочний сир з родзинками або тільки родзинки та трохи цукру – і ваші маленькі вередуни будуть у захваті. 

Строката каша

А ви колись готували гречано-рисову кашу? Поєднання двох круп надає страві абсолютно нового і незвичайного смаку. Готується каша доволі просто, виходить і смачною, і корисною. Варити її можна не лише на воді, але й на бульйоні, а ще доповнити її овочевою підливою, томатним соусом чи смаженими грибочками. Якщо не дотримуєтеся посту, то цю кашу можна заправити вершковим маслом і подати з м’ясною підливою. 

Знадобляться: 
гречана крупа – 100 г
рис – 100 г
сіль – за смаком
олія – 1 ст. л.
вода – 2,5 склянки

Підготуйте крупи: рис і гречку змішайте, промийте крупи у холодній воді, міняючи воду не менше 5-6 разів. Воду злийте.
Візьміть товстостінну каструлю, закип’ятіть у ній воду, всипте суміш рисової та гречаної крупи.

Як тільки вода з крупою закипить, зніміть піну, додайте за смаком сіль. Потім влийте в каструлю  олію або додайте вершкове масло, перемішайте.

Вогонь зменшіть до мінімуму. Варіть гречано-рисову кашу ще 10-15 хвилин, поки вода практично не википить, з відкритою кришкою, але кашу не перемішуйте.

Потім зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою, укутайте рушником на 10-15 хвилин: гречано-рисова каша пропариться, крупа вбере всю вологу – і тепер можна перемішати кашу. Смачного!

Раніше ми писали також про користь  мандаринових шкірок  

а також  про Зимові салати із селерою.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися