Сезонна страва: дієтична окрошка з адигейським сиром
Знадобляться:
сир адигейський – 200 г,
яйця – 4 шт.,
огірки – 1–2 шт.,
свіжа зелень (будь-яка) – за смаком,
зелена цибуля – кілька пер,
кефір (або будь-який кисломолочний рідкий продукт) – 1–1,5 л,
гірчиця – за бажанням (на смак), сіль – за смаком.
Яйця відварити й остудити, почистити і дрібно порізати. Адигейський сир і огірки порізати на кубики, зелень і пера цибулі помити, обсушити й теж дрібно порізати. З’єднати всі продукти, перемішати, посолити. Розкласти в тарілки, залити зверху кефіром, для додаткового смаку можна додати трохи гірчиці – і можна подавати на стіл. Якщо хочеться окрошку зробити поживнішою, можна додати відварену картоплю.
Спробуйте також: Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками