Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Цей неймовірно смачний, легкий та водночас бюджетний супчик може стати у пригоді кожній господині. Він поживний, але не потребує м’яса, а його витончений смак сподобається всім, хто полюбляє незвичну їжу. Поєднання зелені з вершковим смаком сиру та олії робить такий суп неперевершеною стравою.
Знадобляться:
- 100 г твердого сиру
- 100 г вершкового масла
- одне свіже куряче яйце
- один солодкий болгарський перець (краще червоного кольору)
- одна велика морква
- одна головка цибулі середнього розміру
- 3–4 картоплини
- невеликий пучок будь-якої зелені
- рафінована олія (для смаження)
- пшеничне борошно (скільки забере тісто)
Готуємо тісто для сирних кульок. Твердий сир натираємо на дрібній тертці та перекладаємо у глибоку миску. Вершкове масло (це половина стандартної пачки) заздалегідь дістаємо з холодильника: воно має бути дуже м’яким.
У миску із сиром додаємо м’яке вершкове масло, вбиваємо одне куряче яйце. Потім додаємо стільки пшеничного борошна, щоб вийшло круте тісто, з якого можна буде скачати кульки.
Раніше ми писали, які страви з селери можна приготувати .
Пучок зелені промиваємо, струшуємо надлишки вологи, рубаємо дрібно ножем. Відправляємо зелень у миску із сиром. Можна використати і сушену зелень.
Замішуємо круте тісто, збираємо його в грудку. Можна цей етап узагалі зробити заздалегідь – наприклад, за дві години, та покласти тісто до холодильника, загорнувши його у харчову плівку: так воно буде краще ліпитися.
Поки тісто «відлежується» у холодильнику, підготуємо овочі. Очищену моркву промиваємо та натираємо на великій тертці. Головку цибулі очищаємо і нарізаємо якомога дрібніше. Картоплю промиваємо, очищаємо і нарізаємо так, як зазвичай ріжемо на суп.
Великий солодкий болгарський перець очищаємо від насіння та перегородок, нарізаємо великими кубиками. Найкраще використовувати перець червоного кольору: він має дуже гарний вигляд у супі.
У каструлю наливаємо три літри води, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання воду солимо, викладаємо туди нарізану картоплю і залишаємо її варитися.
А ще ми писали, як використати рис з «гуманітарки» для чищення суглобів
На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість олії, викладаємо туди цибулю та моркву і трохи обсмажуємо. Додаємо до овочів болгарський перець, перемішуємо та обсмажуємо ще кілька хвилин, до м’якості овочів.
Готову засмажку відправляємо в каструлю з картоплею. Перемішуємо та продовжуємо варити до напівготовності картоплі.
Тим часом робимо сирні кульки. Відщипуємо по невеликому шматочку тіста, скачуємо кульки діаметром по одному сантиметру і викладаємо на блюдо. Суп обов’язково скуштуємо на смак: якщо є потреба, солимо і перчимо.
У каструлю по одній викладаємо сирні кульки, перемішуємо і чекаємо, поки вони спливуть. Після цього накриваємо каструлю кришкою, варимо ще п’ять хвилин і вимикаємо плиту.
Суп залишаємо настоятися 10 хвилин під кришкою, а потім розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Подавати такий суп краще з часниковими грінками: вони чудово гармонують із сирним смаком.