Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Салати із солодким перцем на зиму: зберігаємо користь та економимо час

27.08.2023 13:20

Овочеві салати – це смачні та популярні страви, особливо із солодким перцем, адже він джерело вітаміну С, вітаміну А, фолієвої кислоти та інших корисних речовин. Консервування допомагає зберегти ці важливі елементи для підтримання вашого здоров’я та урізноманітнити зимове меню. Тому – тримайте нашу підбірку рецептів салатів із солодким перцем на зиму та заощаджуйте разом з нами час та гроші.

Переваги приготування салатів на зиму

  1. Консервація овочевих салатів допомагає зберегти вітаміни та мінерали, які є невід’ємною частиною здорового харчування.
  2. Вона дозволяє заощадити час: ви можете приготувати багато порцій овочевих салатів за один раз і зберегти їх для майбутнього вживання.
  3. Консервовані салати, приготовлені власноруч, зекономлять ваші гроші. Вартість свіжих овочів може варіюватися залежно від сезону та регіону, тоді як консервовані овочі завжди залишаються доступними.
  4. Консервовані салати розширяють асортимент страв у раціоні. Ви можете експериментувати з різними овочами та соусами, створюючи унікальні смакові поєднання.
  5. До того ж саме консервовані салати із солодким перцем це дуже зручно. Достатньо відкрити банку – і вишукана, смачна та ароматна страва вже на столі.

Салат із солодким перцем «класичний»

Знадобляться:

  • 4 солодкі перці (різних кольорів для різноманітності)
  • 1 середня цибулина
  • 1 гвоздика
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. сухої гірчиці
  • 1/2 ч. л. коріандру
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 ч. л. олії
  • вода

Помийте перці, видаліть насіння та плодоніжку. Наріжте їх на тонкі смужки або невеликі кубики.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями.

У каструлю додайте воду, гвоздику, сіль, цукор, суху гірчицю, коріандр, оцет та олію. Доведіть усе до кипіння і варіть 5 хвилин.

Додайте нарізаний перець та цибулю у каструлю із заправкою, перемішайте все.

Розподіліть салат рівномірно в стерилізовані банки. Злегка стукніть банками об рівну поверхню, щоб видалити повітряні бульбашки.

Закрийте банки кришками та занурте їх у кип’яток на 10–15 хвилин для додаткової стерилізації. Після цього виймайте банки та залиште їх охолонути.

Зберігайте консервовані салати із солодким перцем у прохолодному та темному місці. Вони будуть готовими до вживання після декількох днів консервування. 

Салат із солодкого перцю з помідорами

Знадобляться:

  • 1 кг перцю
  • 1 кг помідорів
  • 1 пучок петрушки
  • 25 мл оцту
  • 1,5 л води
  • 1,5 ст. л. солі
  • 2,5 ст. л. цукру

Промийте і довільно наріжте овочі із зеленню, а потім відразу розкладіть по банках. Закип’ятіть воду з оцтом і спеціями, залийте салат і закатайте банки.

Цей салат найкраще смакує з будь-яким м’ясом і гарнірами. 

Салат із солодкого перцю з кабачками

Знадобляться:

  • 1 кг перцю
  • 2 кг кабачків
  • 1 кг помідорів
  • 300 мл соняшникової олії
  • 80 г цукру
  • 50 г солі
  • 1 головка часнику
  • 2 ч. л. оцту
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • спеції за смаком
  • за бажанням – 2 червоні цибулини

Наріжте всі овочі соломкою і 3 хвилини протушкуйте цибулю з помідорами. Додайте перець, а ще через 3 хвилини – кабачки, сіль і цукор. Через 20 хвилин додайте томатну пасту, а потім тушкуйте до готовності. В кінці готування додайте часник, спеції і оцет. Розкладіть усе по банках і закатайте. 

Салат із солодкого перцю з баклажанами

Знадобляться:

  • 1 кг перцю
  • 1 кг баклажанів
  • 1,5 л томатного соку
  • 1 головка часнику
  • 100 мл оцту
  • 100 г цукру
  • 120 мл соняшникової олії
  • 1 чилі
  • 40 г солі
  • за бажанням – 1 пучок кінзи

Наріжте перець і баклажани великими шматками, нарубайте часник і чилі та залийте все томатним соком. Проваріть 15 хвилин. Додайте сіль, цукор та соняшникову олію і проваріть ще 10 хвилин. У кінці готування додайте оцет, перемішайте і розкладіть заготовку по стерилізованих банках. 

Салаті з солодкого перцю з рисом на зиму

Знадобляться:

  • 1,5 кг перцю
  • 1,5 кг помідорів
  • 70 мл оцту
  • по 2 ст. л. цукру, солі і соняшникової олії
  • по 500 г цибулі та моркви
  • 1 склянка рису
  • спеції за смаком

Відваріть рис до напівготовності. Овочі наріжте брусочками і обсмажте. Додайте в засмажку рис і спеції, тушкуйте годину на повільному вогні. Розкладіть салат по банках і закатайте їх. 

Салат із солодкого перцю із селерою

Знадобляться:

  • 700 г перцю
  • 600 г огірків
  • 2 ч. л. солі
  • 2 моркви
  • 5 стебел селери
  • 1 цибулина
  • 1 пучок кропу
  • 100 мл соняшникової олії
  • 6 ст. л. оцту
  • спеції за смаком

Обсмажте крупно нарізану цибулю, додайте до неї селеру і протушкуйте 5 хвилин. Туди ж додайте терту моркву, а трохи пізніше – нарізаний соломкою перець. У самому кінці готування викладіть до овочів огірки, посоліть, перемішайте і протушкуйте до м’якості. Після цього додайте зелень, інші спеції і оцет. Розкладіть у банки салат та закатайте їх. 

Салат із солодкого перцю з яблуками

Знадобляться:

  • 2 кг перцю
  • 1 кг яблук
  • 1 кг цибулі
  • 3 ст. л. меду
  • 1 ст. л. солі
  • 100 мл соняшникової олії
  • 65 мл оцту

Наріжте цибулю півкільцями, перець – смужками, а яблука – часточками. Змішайте з олією, медом і сіллю і залиште на годину. Протушкуйте салат 15 хвилин, помішуючи, додайте оцет і розкладіть по стерилізованих банках. 

Салат із солодкого перцю з капустою

Знадобляться:

  • 1 невеликий качан капусти
  • 3 перці
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • по 1 ст. л. солі і цукру

Нашаткуйте капусту і розімніть її із сіллю та цукром. Наріжте соломкою інші овочі, перемішайте все разом і залиште на 2 години. Протушкуйте салат 10 хвилин до м’якості, додайте оцет і через 2-3 хвилини розкладіть по банках.

Найкраще для цього салату підійде соковита молода капуста.

Нехай ці рецепти додадуть різноманітності та смаку до вашого раціону. Адже консервовані салати із солодким перцем – це смачна та здорова альтернатива свіжим овочам, яка допоможе вам насолоджуватися цим ароматним овочем у будь-яку пору року.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися