Готуємо три страви з абрикосів – і це не варення
У літню спеку варити варення – не найкраща ідея. Ні, якщо у вас є літня грубка у дворі й ви встанете ранесенько, то це можливо. А для інших пропонуємо рецепти, які не потребують плити. Ну, майже...
Салат з абрикосами та помідорами
Знадобляться:
- помідори (краще чері) – 100 г;
- абрикоси (стиглі та водночас такі, що тримають форму) – 100 г;
- горіхи волоські – 20 г;
- оцет бальзамічний – 10 мл;
- гірчиця – 5 г;
- олія оливкова – 10 мл;
- сир твердий – 20 г;
- суміш салатного листя – 100 г;
- сіль і перець – на смак.
Листя салату помити, просушити, покласти в ємність. Помідори помити та розрізати: чері – навпіл, інші – шматочками.
Абрикоси помити, видалити кісточки, нарізати на чверті. Додати все до салатного листя й обережно перемішати.
Окремо змішати оцет, гірчицю, оливкову олію та збити до рівномірної консистенції виделкою. Додати сіль і перець на смак. Заправити салат.
Волоські горіхи розрізати на невеликі шматочки. Пармезан натерти на дрібній тертці. Посипати салат горіхами та сиром.
Чизкейк з абрикосами без випічки
Знадобляться:
- печиво – 140 г;
- масло вершкове – 90 г;
- молоко – 150 мл;
- сир вершковий – 250 г;
- рікота – 250 г;
- желатин – 25 г;
- цукор – 50 г;
- абрикоси – 200 г.
Печиво для приготування основи можна брати будь-яке. Замість рікоти можна взяти м’який сир, а от вершковий сир краще не замінювати, він додасть чизкейку вершкового смаку.
Печиво покласти в чашу подрібнювача й перемолоти до дрібної крихти.
Розтопити 50 г вершкового масла і змішати його з крихтою печива.
На блюдо або тарілку відповідного розміру поставити кільце або бортик від роз’ємної форми діаметром 18 см. Можна взяти форму більшого діаметра – тоді ваш чизкейк буде не такий високий.
Викласти на дно масу з печива та щільно утрамбувати. Поставити в холодильник, поки готується начинка.
Желатин залити молоком і дати набрякнути. Якщо желатин швидкорозчинний, то на це піде буквально 2–3 хвилини.
Поки желатин набрякає, у чаші міксера збити до однорідності сир, рікоту, цукор і розм’якшене вершкове масло, що залишилося.
Прогріти молоко з желатином до повного його розчинення – зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Влити желатин у вершкову масу та перемішати.
Абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточку й нарізати невеликими кубиками. Додати в миску з начинкою. Все ретельно перемішати.
Можна в начинку додати половину абрикосів, а решту – викласти зверху. Викласти начинку на корж із печива та розрівняти. Поставити в холодильник на ніч для застигання.
Під час подачі чизкейк можна полити розтопленим шоколадом.
Абрикосовий «мохіто»
Знадобляться:
- абрикоси – 10 шт.;
- цукор – 60 г;
- лайм – 4 шт.;
- м’ята – на смак;
- вода – 1 л.
Абрикоси та м’яту помити й обсушити, лайми обдати окропом.
Якщо хочете «пограти» з кольором напою, то до фруктів можна додати ще й ягоди: смородину, чорницю або лохину, малину або ожину.
Просту воду можна замінити на газовану мінеральну або напої на кшталт «Спрайта» і «Тоніка».
Частину води можна замінити на яблучний або абрикосовий сік – тоді смак напою буде більш насиченим.
Підготувати абрикоси: розрізати навпіл, видалити кісточки та нарізати невеликими шматочками.
Скласти абрикоси в сотейник, всипати цукор і додати 200 мл води. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Тримати на вогні 5 хвилин.
Якщо фрукти не дуже солодкі, можна додати трохи більше цукру (особливо, якщо для приготування використовуєте воду).
Подрібнити все блендером до однорідного пюре. Дати охолонути.
Підготувати лайми та м’яту: листочки м’яти зняти з гілочок, а лайми порізати або тонкими кільцями, або часточками.
У високий глечик скласти листочки м’яти й кружечки лайма та притиснути товкачем, щоб з лаймів виділився сік.
Додати в глечик абрикосове пюре та влити воду, що залишилася. Перемішати. Поставити глечик з мохіто в холодильник, щоб остудити.
Розлити напій по склянках, додавши в кожен лід і по гілці м’яти.
Раніше ми писали також про різноманітні рецепти страв з кабачків
А ще ми писали, як приготувати черешню в сиропі на зиму
Спробуйте також приготувати холодні супи для спекотного літа.
Читайте також:
Як вижити влітку без холодильника та не отруїтися