Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо три страви з абрикосів – і це не варення

24.07.2024 17:20
Фото: pravda.com.ua
Фото: pravda.com.ua

У літню спеку варити варення – не найкраща ідея. Ні, якщо у вас є літня грубка у дворі й ви встанете ранесенько, то це можливо. А для інших пропонуємо рецепти, які не потребують плити. Ну, майже...

Салат з абрикосами та помідорами 

Знадобляться:

  • помідори (краще чері) – 100 г;
  • абрикоси (стиглі та водночас такі, що тримають форму) – 100 г;
  • горіхи волоські – 20 г;
  • оцет бальзамічний – 10 мл;
  • гірчиця – 5 г;
  • олія оливкова – 10 мл;
  • сир твердий – 20 г;
  • суміш салатного листя – 100 г;
  • сіль і перець – на смак.

Листя салату помити, просушити, покласти в ємність. Помідори помити та розрізати: чері – навпіл, інші – шматочками. 

Абрикоси помити, видалити кісточки, нарізати на чверті. Додати все до салатного листя й обережно перемішати.

Окремо змішати оцет, гірчицю, оливкову олію та збити до рівномірної консистенції виделкою. Додати сіль і перець на смак. Заправити салат.

Волоські горіхи розрізати на невеликі шматочки. Пармезан натерти на дрібній тертці. Посипати салат горіхами та сиром.

Чизкейк з абрикосами без випічки

Знадобляться: 

  • печиво – 140 г;
  • масло вершкове – 90 г;
  • молоко – 150 мл;
  • сир вершковий – 250 г;
  • рікота – 250 г;
  • желатин – 25 г;
  • цукор – 50 г;
  • абрикоси – 200 г.

Печиво для приготування основи можна брати будь-яке. Замість рікоти можна взяти м’який сир, а от вершковий сир краще не замінювати, він додасть чизкейку вершкового смаку.

Печиво покласти в чашу подрібнювача й перемолоти до дрібної крихти.

Розтопити 50 г вершкового масла і змішати його з крихтою печива.

На блюдо або тарілку відповідного розміру поставити кільце або бортик від роз’ємної форми діаметром 18 см. Можна взяти форму більшого діаметра – тоді ваш чизкейк буде не такий високий.

Викласти на дно масу з печива та щільно утрамбувати. Поставити в холодильник, поки готується начинка.

Желатин залити молоком і дати набрякнути. Якщо желатин швидкорозчинний, то на це піде буквально 2–3 хвилини.

Поки желатин набрякає, у чаші міксера збити до однорідності сир, рікоту, цукор і розм’якшене вершкове масло, що залишилося.

Прогріти молоко з желатином до повного його розчинення – зробити це можна на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Влити желатин у вершкову масу та перемішати.

Абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточку й нарізати невеликими кубиками. Додати в миску з начинкою. Все ретельно перемішати.

Можна в начинку додати половину абрикосів, а решту – викласти зверху. Викласти начинку на корж із печива та розрівняти. Поставити в холодильник на ніч для застигання.

Під час подачі чизкейк можна полити розтопленим шоколадом.

Абрикосовий «мохіто»

Знадобляться: 

  • абрикоси – 10 шт.;
  • цукор – 60 г;
  • лайм – 4 шт.;
  • м’ята – на смак;
  • вода – 1 л.

Абрикоси та м’яту помити й обсушити, лайми обдати окропом.

Якщо хочете «пограти» з кольором напою, то до фруктів можна додати ще й ягоди: смородину, чорницю або лохину, малину або ожину. 

Просту воду можна замінити на газовану мінеральну або напої на кшталт «Спрайта» і «Тоніка».

Частину води можна замінити на яблучний або абрикосовий сік – тоді смак напою буде більш насиченим.

Підготувати абрикоси: розрізати навпіл, видалити кісточки та нарізати невеликими шматочками.

Скласти абрикоси в сотейник, всипати цукор і додати 200 мл води. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Тримати на вогні 5 хвилин.

Якщо фрукти не дуже солодкі, можна додати трохи більше цукру (особливо, якщо для приготування використовуєте воду).
Подрібнити все блендером до однорідного пюре. Дати охолонути.

Підготувати лайми та м’яту: листочки м’яти зняти з гілочок, а лайми порізати або тонкими кільцями, або часточками.

У високий глечик скласти листочки м’яти й кружечки лайма та притиснути товкачем, щоб з лаймів виділився сік.

Додати в глечик абрикосове пюре та влити воду, що залишилася. Перемішати. Поставити глечик з мохіто в холодильник, щоб остудити.

Розлити напій по склянках, додавши в кожен лід і по гілці м’яти.

Раніше ми писали також про різноманітні рецепти страв з кабачків

А ще ми писали, як приготувати черешню в сиропі на зиму

 Спробуйте також приготувати холодні супи для спекотного літа. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися