Легка вечеря: готуємо салат із щавлю з помідорами
Знадобляться:
щавель – 200 г,
помідори – 3–4 шт.,
горіхи волоські очищені – 70 г,
часник молодий – 2 зубчики,
гірчиця – 0,5–1 ч. л.,
олія – 2–3 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Щавель помити і обсушити. Волоські горіхи порубати дрібно. Обрізати у щавлю стебла (для салату потрібне листя), листя порізати тонкими смужками. Помідори помити і порізати невеликими кубиками або часточками. Приготувати заправку: змішати в невеликій ємності олію, видавлений часник, гірчицю (за смаком), додати сіль і мелений перець. Подавати салат можна як порційно, тоді в кожну тарілку спочатку викласти порізаний щавель, помідори, додати горіхи і полити заправкою, а можна змішати все в одній мисці і просто розкласти по тарілках. Такий салат можна подавати як окрему страву, так і як доповнення до гарніру.
Читайте також Випічка з щавлем: готуємо смачні слойки

Замість олів’є: рецепти салатів і закусок до новорічного столу
Портулак – не бур’ян, а супер-їжа: корисні властивості та три смачні рецепти
Готуємо три страви з абрикосів – і це не варення
Страви із селери: смакуємо, лікуємося та худнемо