Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Збираємо великодній кошик: скільки харків’яни витратять на м’ясо, ковбасу та сало

26.04.2024 11:49
Великодній кошик / Фото: ДОБА
Великодній кошик / Фото: ДОБА

У Харкові проаналізували ціни на м’ясо, ковбаси та молочні продукти.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради.

Окіст свинини на ринках Харкова коштує в середньому від 160 до 190 грн/кг, сало від 150 до 250 грн/кг, а домашня ковбаса від 200 до 500 грн/кг.

У фірмових магазинах і супермаркетах ціни на окіст свинини близько 166 грн/кг, на сало 170 грн/кг, на грудинку 215 грн/кг. Вартість домашньої ковбаси залежно від складу та виробницка складає від 200 до 450 грн/кг. 

Вершкове масло на ринках коштує від 200 до 400 грн/кг, сир кисломолочний від 80 до 160 грн/кг. У торгових мережах середня ціна на вершкове масло 82,5 % 93,6 грн/180 г, на кисломолочний сир 9 % 73,5 грн/350 г. Вартість пастеризованого молока 2,5 % в середньому 37,7 грн/900 мл. 

Порівняно з минулим роком масло подорожчало на 9 %, молоко на 4 %, свинина на 4 %, а сало на 3 %. Сир кисломолочний подешевшав на 8 %.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки у Харкові коштують готові паски та крафіни та основні складові для випічки пасок.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися