Збираємо великодній кошик: скільки харків’яни витратять на м’ясо, ковбасу та сало
У Харкові проаналізували ціни на м’ясо, ковбаси та молочні продукти.
Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради.
Окіст свинини на ринках Харкова коштує в середньому від 160 до 190 грн/кг, сало — від 150 до 250 грн/кг, а домашня ковбаса — від 200 до 500 грн/кг.
У фірмових магазинах і супермаркетах ціни на окіст свинини — близько 166 грн/кг, на сало — 170 грн/кг, на грудинку — 215 грн/кг. Вартість домашньої ковбаси залежно від складу та виробницка складає від 200 до 450 грн/кг.
Вершкове масло на ринках коштує від 200 до 400 грн/кг, сир кисломолочний — від 80 до 160 грн/кг. У торгових мережах середня ціна на вершкове масло 82,5 % — 93,6 грн/180 г, на кисломолочний сир 9 % — 73,5 грн/350 г. Вартість пастеризованого молока 2,5 % — в середньому 37,7 грн/900 мл.
Порівняно з минулим роком масло подорожчало на 9 %, молоко — на 4 %, свинина — на 4 %, а сало — на 3 %. Сир кисломолочний подешевшав на 8 %.
Нагадаємо, раніше ми писали, скільки у Харкові коштують готові паски та крафіни та основні складові для випічки пасок.