Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сезон пожеж «у розпалі»: скільки пожеж спричинили окупанти у Харківській області за тиждень

10.06.2024 15:25
ДСНС ліквідовують пожежу / Фото ілюстративне
ДСНС ліквідовують пожежу / Фото ілюстративне

Протягом тижня у Харківській області виникло більше ста пожеж, майжа третина з яких стала результатом російських обстрілів.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Артема Астахова.

Протягом тижня вогнеборці Харківської області загасили 109 пожеж. 29 із них виникли у відкритому просторі та у природних екосистемах унаслідок численних обстрілів. Зокрема, на теренах Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів області. За тиждень через атаки по прифронтових населених пунктах загинула 1 людина та 7 постраждали. 

  •  7 червня рятувальники загасили пожежу на території Піщанського лісництва Ізюмського лісового господарства площею 3450 га. Ліквідація вогню тривала майже два тижні – з 27 травня.

Станом на зараз триває гасіння 3 лісових пожеж на загальній площі 18 га. Усіх їх вдалося локалізувати, однак ліквідація окремих осередків горіння продовжується.

  • 8 червня у Холодногірському районі Харкова виникла масштабна пожежа через займання відходів з пластмаси та поліетиленової плівки. Вогонь охопив 1800 кв. м та швидко поширився на розташовані поруч будівлі – зокрема на дві станції технічного обслуговування. На місці події працювали 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 87 рятувальників, яким удалося запобігти розповсюдженню пожежі на інші об’єкти.
  • 9 червня під час гасіння побутової пожежі у Холодногірському районі Харкова загинула жінка, ще 25 людей довелося евакуювати. Займання виникло на 9-му поверсі житлової 9-поверхівки. Пожежу вдалося загасити лише за 2 години.  

В обох випадках причиною виникнення займань стало порушення правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, Харківщина опинилася серед лідерів найбільш екологічно постраждалих областей. Саме тут протягом двох років війни рф завдала шкоди довкіллю на майже 11,5 мільйона доларів, що робить її третьою областю з найвищими екологічними пошкодженнями. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися