Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Дбаючи про майбутнє: місто на Харківщині отримало шкільні меблі з Німеччини

18.11.2022 15:00
У Первомайський Харківської області приїхало 10 тонн гуманітарної допомоги з міста Пірна, що під Дрезденом. Його головна складова – шкільні дошки, столи та стільці.

Гуманітарну допомогу громаді було надано за сприяння Архітектурного бюро «ММ+Н», яким керує виходець з Первомайського Олександр Шевчук. 

– Він уже 30 років живе у Німеччині, але про Батьківщину не забуває – він був першим, хто ще у квітні  допоміг громаді «гуманітаркою» з-за кордону, – говорить перший заступник міського голови Первомайського Антон Орєхов. – А взагалі ми вже другий раз отримуємо шкільні меблі: буквально за два тижні до початку війни ми отримали шкільні дошки та столи із стільцями від громади з Нижньої Саксонії.

Подарунки були в прямому сенсі важкі – одна дошка важить близько 100 кілограмів, тому первомайським волонтерам довелося добряче попрацювати.

Первомайськ на Харківщині отримав гуманітарну допомогу з Німеччини

Окрім меблів, до громади надійшли засоби гігієни, миючі, дезінфікуючі засоби для ВПО та борошно. 

У Первомайському на Харківщині отримали гуманітарний вантаж з Німеччини

 З початку війни Первомайська громада  поповнилась новими жителями – переселенцями із зони бойових дій, серед яких близько 400 дітей, і тут сподіваються, що отримані меблі стануть у пригоді.

 – Так, зараз на Первомайщині, як і в усій Харківській області, заняття в школах ідуть онлайн. Але ж ми  повинні думати про майбутнє – тому ці меблі нам дуже знадобляться, – говорить Антон Орєхов.  

Фото з телеграм-каналу міського голови Первомайського Миколи Бакшеєва.

Автор:
Інна Можейко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися