Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Зелені помідори: маринуємо на зиму

15.10.2023 10:20

На грядці ще зеленіють останні помідори, але поспіти в них немає ніяких шансів, бо сонечко вже осіннє? Тож беріться за справу, не пропадати ж добру! Головне – вибрати рецепт та помідори за розміром. Вам знадобляться помідори «молочної стиглості» – вони не повинні бути зеленими, але й не повинні почати червоніти. Також обирайте плоди приблизно одного розміру, цілі та без гнилі. 


Знадобляться (на 3-літрову банку):

  •     зелені томати (скільки поміститься в банку)
  •     парасолька кропу
  •     3 зубчики часнику
  •     3 лаврові листки
  •     по гілочці смородини і вишні
  •     2 ст. л. цукру
  •     1 ст. л. солі (з гіркою)
  •     1 ч. л. оцтової кислоти (70 %)

Приготуйте овочі та зелень – добре вимийте, з помідорів видаліть плодоніжки. Для того щоб помідори не розтріскувалися, їх можна наколоти в місці прикріплення плодоніжки.

Посуд ретельно помийте із содою.

На дно покладіть зелень, зверху щільно наповніть помідорами. 

Окропом повільно залийте овочі та залиште на 15 хвилин.

Потім воду злийте і знову закип’ятіть, вдруге залийте та дайте постояти 10–15 хвилин.

Знов злийте рідину та доведіть її до кипіння. У банку всипте сіль і цукор, залийте киплячою рідиною з додаванням оцту. 

Закрийте прокип’яченими кришками та закатайте. 

Банку покладіть на бік та трохи покатайте, щоб сіль та цукор розчинились і перемішалися з водою. Переверніть кришкою вниз, укутайте та дайте охолонути.

Ми писали,     як приготувати варення з моркви на зиму .

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися