Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть

26.06.2024 17:20
Фото: napensii.ua
Фото: napensii.ua

Маєте багато кабачків на городі  і роздаєте усім знайомим та родичам? Не поспішайте: ось вам рецепти нових страв, які займуть перше місце у вашому літньому меню.

Кабачки з вівсянкою: котлетки смачніші, ніж із м’ясом

Шукаєте смачну страву, яка буде не тільки корисною, а й неймовірно смачною? Простий кабачок може стати кулінарним шедевром у поєднанні з вівсянкою. Цей рецепт з кабачків і вівсяних пластівців не тільки порадує вас смаком, він буде здоровою альтернативою традиційним м’ясним котлетам.

Знадобляться:

  • 1 молодий кабачок (350 г);
  • 1 морква;
  • 2 яйця;
  • 100 г сиру;
  • пучок петрушки;
  • 1 картоплина;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, чорний перець – на смак; 
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 1 ч. л. сушеної паприки;
  • 4 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 2 ст. л. борошна;
  • оливкова олія для смаження.

Для соусу:

  • 2 ст. л. сметани або йогурту;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • кріп – на смак; 
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 1 ч. л. порошку копченої паприки.


Спочатку натріть кабачок і дайте йому постояти приблизно 15 хвилин. Цей крок є вирішальним, оскільки він допомагає видалити зайву воду з кабачків і гарантує, що наші котлетки не будуть надто кашоподібними.

Зливши з кабачків сік, що утворився, відтисніть його залишки та додайте натерту моркву. Далі додайте в суміш яйця, сир, петрушку, терту картоплю і часник. Приправте сіллю, чорним перцем, прованськими травами та дрібкою порошку паприки для особливого смаку.

Тепер настав час представити секретний інгредієнт – вівсянку! Подрібніть вівсяні пластівці у блендері до порошкоподібного стану, потім додайте їх у суміш. Усе добре перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб суміш «відпочила», а вівсяне борошно набрякло.

Сформуйте невеликі котлетки, кожну обваляйте в борошні. 

Розігрійте сковороду з олією і обсмажте котлетки приблизно по 4–5 хвилин з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору та готовності.

Приготуйте соус. Змішайте сметану або йогурт з майонезом. Додайте в суміш дрібно нарізаний кріп, сушений часник і щіпку копченого червоного перцю. Добре перемішайте – і ваш соус готовий! 

Кабачки «експрес»

Цей рецепт стане у пригоді, коли кабачків багато і потрібно швиденько з них щось приготувати.

Знадобляться: 

  • 3 молоді кабачки;
  • 1 невелика морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 помідори середнього розміру;
  • кріп (можна до нього додати базилік, якщо є);
  • 2 зубчики часнику;
  • перець чорний мелений;
  • олія 2–4 ст. л.

Моркву та цибулю почистьте, помийте. 

Кабачки пошаткуйте кубиками приблизно 2 на 2 см, моркву потріть на тертушці, цибулю дрібно поріжте. 

Викладіть овочі на розігріту пательню з олією. Поки вони готуються, помідори або подрібніть у блендері, або дрібно поріжте і додайте до овочів. Накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 15 хвилин.

Тим часом почистьте і подрібніть часник і зелень.

Частину зелені, часник, сіль і перець додайте до майже готових кабачків, перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини.

Подавайте, присипавши рештою свіжої зелені. 

Смачного!

А ви знаєте, що кабачки – майстри перевтілення? Не вірите – переконайтесь тут.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися