Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

З різних видів пасти приготуємо різні смачні страви

29.01.2022 16:00
blog.metro.ua
blog.metro.ua
Макаронні вироби (італійська паста), якщо їх добре приготувати, сподобаються будь-кому. І навіщо обмежувати себе макаронами, адже є ще локшина, спагеті й багато інших видів цього кулінарного сімейства. Тож сьогодні пропонуємо рецепти страв саме з них.

Локшина із сирним соусом

pst-lpФото: greenpie.ru

Ця страва, що об’єднує в собі такі «італійські» складові, як паста і сир, проста у приготуванні і смачна. До того ж і вигідна, бо готується з не надто дорогих продуктів і доволі швидко — от і виходить економія коштів і часу. Готуємо смачненьке із сиром «Янтар»

Знадобляться: фетучіні (широка довга локшина) — 400 г, цибуля ріпчаста — 1 шт., масло вершкове — 30 г, борошно — 20 г, бульйон овочевий — 350 мл, молоко — 100 мл, сир плавлений — 100 г, сіль — за смаком, чорний мелений перець — за смаком, мускатний горіх мелений — дрібка; для оздоблення: базилік — за потребою, горіхи волоські або лісні (крупно порубані) — 1 ст. л.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Масло розтопити в каструлі і пасерувати в ньому цибулю до прозорості. Посипати борошном, ще трохи підрум’янити, влити бульйон і молоко. Варити 5 хвилин при слабкому кипінні, постійно помішуючи. Додати сир і, помішуючи, розплавити його на слабкому вогні. Локшину відварити в підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Сирний соус приправити за смаком сіллю, перцем і мускатним горіхом. Готову локшину відкинути на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Розкласти по тарілках, полити соусом і присипати листками базиліку й горіхами.

 

Італійський салат з шинкою

pst-sltФото: 2recepta.com

Макаронні вироби якось не асоціюються із салатами. А дарма. Взяти, приміром, пропонований далі рецепт — страва виходить дуже яскравою і, головне, смачною. Макаронні «бантики» роблять вигляд салату незабутнім, тому він буде доречним і на повсякденному, і на святковому столі.

Знадобляться: фарфале (макаронні вироби у вигляді бантиків-метеликів) — 150 г, перець болгарський солодкий — 200 г, шинка — 150 г, кукурудза консервована — 100 г, горошок консервований — 100 г, майонез (йогурт) — 100 г, олія оливкова — 3 ст. л., сіль — за смаком, перець чорний мелений (за смаком).

У підсоленому окропі відварити макарони до готовності, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Промити макарони в холодній воді і додати оливкову олію, перемішати. Болгарський перець та шинку дрібно нарізати. У великому салатнику поєднати болгарський перець, макарони, шинку та консервовану кукурудзу з горошком. Додати майонез чи йогурт за смаком. Салат посолити та поперчити, добре перемішати.

 

Спагеті з лососем

pst-spgtФото: photorecept.ru

Вишукана, елегантна і смачна страва прикрасить будь-яку трапезу. При тому, що готується вона доволі просто, її не соромно подати будь-якому вибагливому гурману. Рецепти для святкового столу: зустрінемо гостей смачно Приготуйте — переконаєтеся.

Знадобляться: спагеті — 400 г, філе лосося — 250 г, кріп — невеликий пучок, лимони — 1 шт., вершки — 300 мл, сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком.

Спагеті відварити в киплячій підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Філе лосося вимити, обсушити й нарізати товстими шматками. Кріп вимити, дрібно нарізати. Лимон вимити, обсушити й натерти шкірку на дрібній тертці. У сковороді довести до кипіння вершки із сіллю, перцем і лимонною цедрою, притишити вогонь і потримати так близько 2 хвилин. Потім додати шматки риби і тушкувати на слабкому вогні 2‒3 хвилини, після чого ще раз посолити й поперчити. Спагеті відкинути на друшляк, трохи відвару злити в окремий посуд. У соус із рибою додати спагеті з кропом. Якщо потрібно, влити трохи макаронного відвару. Обережно все перемішати й розкласти по тарілках. За бажання можна посипати страву кропом і свіжезмеленим чорним перцем.

 

Макарони з м’ясними кульками

pst-mkrФото: 12tomatoes.com

Макарони — це добре, але макарони з м’ясом — ще краще. Знову ж таки, готується ця страва без зайвих труднощів, виходить смачною, тому є сенс взяти пропонований рецепт на озброєння.

Знадобляться: фузілі (спіральки) — 400 г, фарш свинячий — 400 г, цибуля ріпчаста — 2 шт., петрушка — 1 пучок, олія — 4 ст. л., консервовані томати у власному соку — 1 банка (400 г), сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком, орегано сушений — 1 ч. л., маслини — 2 ст. л.

Цибулю почистити, нарізати кубиками. Петрушку вимити й подрібнити. Половину нарізаної цибулі пасерувати в половині олії. Додати томати разом із соком, петрушку, посолити й поперчити і тушкувати на слабкому вогні без кришки близько 10 хвилин. Фарш вимісити із рештою цибулі та орегано, сформувати з нього 12 кульок. Решту олії розігріти на окремій сковорідці і смажити на ній м’ясні кульки протягом 8 хвилин. Фузілі відварити в киплячій підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Маслини нарізати кружечками, разом з м’ясними кульками занурити в соус і потримати в ньому, щоб просочилися. Розкласти разом з фузілі по тарілках і подавати як другу страву.

 

Сирна запіканка з вермішеллю та горіхами

pst-spknФото: webspoon.ru

Це чудова страва для сніданку — вона смачна й корисна.  А ще це спосіб трохи зекономити — «утилізувати» макаронні вироби, що залишилися після попередньої трапези.

Знадобляться: вермішель — 100 г, сир кисломолочний — 200 г, яйця — 2 шт., цукор — 30 г, горіхи волоські — 15 г, масло вершкове — 1 ст. л., лимони — 0,5 шт., апельсини — 0,5 шт., сіль — за смаком.

Вермішель відварити до готовності в підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Якщо використовується вермішель, зварена напередодні, слід зважити, що її знадобиться, орієнтовно, удвічі більше — через воду, що всотується під час варіння. Відкинути вермішель на друшляк, щоб стікала вода. Тим часом у мисці розтерти виделкою сир, цукор, яєчні жовтки та розтоплене масло. Додати в сирну масу вермішель. Шкірку лимона та апельсина натерти на дрібній терці, отриману цедру додати до суміші сиру з вермішеллю. Цедру за бажанням можна замінити цитрусовими цукатами. Волоські горіхи порубати ножем, щоб вийшла велика крихта, і додати до сирної маси. Окремо збити до міцних піків яєчні білки, покласти їх у миску з раніше з’єднаними інгредієнтами, перемішати. Форму для випікання змастити вершковим маслом або вистелити пергаментом дно. У підготовлену форму викласти отриману масу, розрівняти поверхню і поставити в попередньо нагріту до 180 °С духовку. Випікати близько 25 хвилин, до рум’яної скоринки. Подавати запіканку, нарізавши на порції, теплою. Вона виходить не надто солодкою, для ласунів можна додатково посипати її цукровою пудрою або полити згущеним молоком.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися