Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Страва на вечерю: як приготувати смачні гречані котлетки з картоплею

26.02.2021 17:02
фото russianfood.com
фото russianfood.com
Якщо хочеться трохи урізноманітнити меню без шкоди для талії, ділимося рецептом пісних, але дуже смачних котлеток. Вони чудово підходять і для посту, і для оздоровчої дієти.

Знадобляться:
картопля – 3 шт., 
гречка – 0,5 склянки,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для смаження.

Гречку промити і відварити до готовності в злегка підсоленій воді (з розрахунку одна частина крупи на дві частини води). Картоплю помити і відварити в мундирі. Моркву помити і почистити, натерти на тертці, цибулю почистити і дрібно порізати. На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній до прозорості цибулю, потім туди ж додати моркву і готувати разом до м’якості, можна трохи посолити за смаком.

Читайте також Як приготувати фруктово-овочеві коктейлі: ТОП-5 смачних рецептів

Зварену гречку пересипати в глибоку миску і дати охолонути, потім додати підсмажені овочі. Відварену картоплю почистити, дати їй повністю охолонути і натерти на тертці, потім викласти в миску до решти продуктів. Перемішати. Спробувати на сіль, якщо є потреба, посолити і поперчити за бажанням. Мокрими руками зліпити котлети, а щоб вони не розвалювалися, кілька разів перекинути їх з руки на руку із силою так, щоб фарш трохи спресувався. Потім обваляти кожну котлетку в борошні і посмажити на соняшниковій олії на сильному вогні до зарум’янювання.

Подавати такі котлети можна із соусом та з будь-яким овочевим гарніром. А якщо страва не використовується як пісна, то можна в фарш, готуючи котлети, вбити одне яйце, щоб вони не розвалювалися, і подавати зі сметаною – буде дуже смачно і корисно.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися