Печінка з гірчицею: рецепт швидкої родинної страви на вечерю
Печінка за цим рецептом виходить дуже ніжною та соковитою, а ще готується швидко. До речі, використовувати можна не тільки курячу, а й свинячу або телячу печінку – результат завжди буде добрим.
Знадобляться:
- 700 г печінки (будь-якої)
- 3-4 шт. цибулі
- 2 зубки часнику
- 4 ст. л. сметани
- 2 ст. л. води (якщо сметана густа)
- 1 ч. л. гірчиці (з гіркою)
- 1 дрібка солі
- інші спеції (за смаком)
Наріжте печінку на зручні шматочки і залийте окропом на 2–3 хвилини – тоді печінка не буде гірчити, позбудеться неприємного запаху і матиме набагато апетитніший вигляд. Якщо у вас яловича печінка, зніміть усі плівочки.
На невеликій кількості олії обсмажте цибулю, нарізану півкільцями. Чим більше цибулі, тим краще.
До цибулі обов’язково додайте чайну ложку цукру та дрібку солі. Можна не додавати цукор, але тоді не буде потрібного смаку.
Коли цибуля трохи позолотиться, додайте в сковороду дрібно нарізаний часник.
За хвилину додайте до цибулі шматочки печінки. Приправте спеціями та сіллю за смаком. Тримайте під кришкою на дуже слабкому вогні 3 хвилини.
Тим часом приготуйте соус. Змішайте сметану та гірчицю (якщо любите гірку, використайте її). Звичайно, чим смачніша гірчиця, тим кращим буде соус, а отже, й страва.
Якщо сметана густа, додайте дві ложки води.
Вилийте соус у сковороду, перемішайте та тушкуйте також на повільному вогні 10–12 хвилин.
Печінка за цим рецептом смакує з будь-яким гарніром або навіть просто із шматком свіжого хліба.
Маленька хитрість.
Якщо поріжете печінку дрібніше, то вона за текстурою стане схожою на м’ясо.
Ми писали, як приготувати варення з моркви на зиму .
Читайте також: Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі
Читайте також: Готуємо з огірків-переростків: чотири найкращі рецепти на зараз і про запас
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також:
Зелені помідори: маринуємо на зиму