Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Зелений салат з листя кульбаби

18.05.2023 10:21
Фото: zaxid.net
Фото: zaxid.net

З молодої зелені та листочків їстівних диких трав можна приготувати дуже корисний салат. Існує безліч варіантів цього салату, але наш рецепт має один секретний інгредієнт, який надасть страві цікавий присмак.

Знадобляться: 

    Листя кульбаби – 5-6 шт.
    Листя кропиви – 3 шт.
    Цибуля зелена – 3 шт.
    Пір’я молодого часнику – 3 шт.
    Листя чорної смородини (молоді) – 3 шт.
    Кріп – 1 гілочка
    Петрушка – 1 гілочка
    Яйця варені – 2 шт.

Для заправки

    Олія оливкова ​​– 2 ст. л.
    Сік лимона – 1 ст. л.
    Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
    Мед  – ½ ч. л.
    Сіль – за смаком

До салату можна додати  будь-яку  зелень: шпинат, м’ята, базилік, руколу – те, що виросло у травні.

Збирати листя кульбаби краще у суху погоду. Зрозуміло, що робити це треба подалі від доріг. Щоб листя кульбаби не гірчило, бажано рвати його з рослин, які ще не розквітли. 

Листя кропиви обдаємо окропом, потім опускаємо в холодну воду. Відтискаємо від вологи. Потім листя кульбаби замочуємо в трохи підсоленій воді на півгодини, щоб позбутися гіркоти. Зовсім молоденькі листочки можна не замочувати, вони мають легку гірчинку.

Готуємо заправку, змішавши олію, сік лимона, бальзамічний оцет та сіль. За смаком можна додати перець та трохи меду - саме він робить цей салат таким пікантним на смак.

Усю зелень добре миємо. Обриваємо лише молоді та ніжні листочки, а жорсткі стебла викидуємо. Яйця ріжемо кубиками і дрібно шаткуємо зелень. Змішуємо її з яйцями.

Поливаємо зелений салат заправкою, акуратно перемішуємо і можна відразу подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати пиріг зі щавелем за 30 хвилин

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися