Смачний обід: готуємо легкий рибний суп з карася
Знадобляться:
карась – 2 шт.,
картопля – 1 шт.,
морква (невелика) – 1 шт.,
ріпчаста цибуля (невелика) – 1 шт.,
селера (стебло) – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
лавровий лист – 1–2 шт.,
запашний горошок – 1–2 шт.
Картоплю, моркву і цибулю почистити. Картоплю і моркву порізати великими кубиками, цибулю – дрібно порізати, селеру крупно порізати. Карасів помити і порізати великими шматками (якщо риба не щойно спіймана, то полити зверху лимонним соком і дати полежати кілька хвилин).
Рибу викласти в каструлю і залити водою, поставити на вогонь. Коли вода закипить, додати моркву, частину селери і цибулі, лавровий лист і запашний горошок, накрити кришкою і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
Читайте також Рецепт для стрункої талії: готуємо дієтичне суфле з курки
Коли бульйон буде готовим, рибу й овочі вийняти, а сам бульйон процідити. Потім викласти в нього картоплю, селеру та цибулю, що залишилися, і варити до готовності картоплі, посолити за смаком. У готовий суп покласти шматочки риби без кісток. Подавати гарячим, посипавши меленим перцем.
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Зелений борщ: класичний рецепт та варіації на тему
Тушонка з «гуманітарки»: готуємо борщ «археологічний»