Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Смачно вечеряємо: картопляна запіканка з фаршем і грибами

18.06.2020 18:30
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Таку страву можна подати і на святковий стіл. А її родзинка – ароматні гриби, м’ясний фарш, ніжний сир сулугуні, зелень і помідори.

Знадобляться:
картопля молода – 5–6 шт.,
фарш м’ясний – 300 г,
глива – 150–200 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
помідори – 2 шт.,
часник – 2–3 зубчики,
сулугуні – 50 г,
сметана – 3–4 ст. л.,
зелень свіжа – кілька гілочок,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – 50 мл.

Гриби помити, обсушити і порізати невеликими скибочками. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати. На олії спочатку трохи обсмажити гриби, потім додати цибулю і смажити разом ще кілька хвилин, трохи посолити і поперчити.

Окремо на олії обсмажити фарш до готовності. Гриби з цибулею і фарш перемішати в одній мисці. Помідори і зелень помити, один помідор і зелень дрібно порізати, додати до грибів і фаршу, туди ж видавити часник, перемішати, якщо необхідно, ще трохи посолити і поперчити. Картоп­лю помити, почистити і порізати тонкими кружечками.

Форму для запікання змастити олією. Першим шаром викласти картоплю, трохи посолити, зверху розкласти масу з грибів, фаршу, помідора і зелені. Змастити верхній шар сметаною, зверху розкласти другий порізаний кружальцями помідор, останнім шаром буде натертий сулугуні. Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20–30 хвилин. Смачного!

Читайте також Рецепт дня: готуємо картопляну запіканку «Лінивий дерун»

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися