Сезонна страва: суп з ревеню
Знадобляться:
листя ревеню – 5–10 шт.,
картопля (велика) – 2–3 шт.,
цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,
зелена цибуля – кілька пір’їн,
зелень (будь-яка свіжа) – пучок,
бульйон курячий – 1,5–2 л,
яйце – 3–6 шт.,
сіль – за смаком,
сметана (за бажанням) – для подачі.
Листя ревеню помити і дрібно порізати. Картоплю і цибулю почистити, картоплю порізати невеликими кубиками, цибулю – теж дрібними кубиками. У готовий бульйон (він повинен бути киплячим) додати подрібнену картоплю, порізану цибулю і ревінь, посолити за смаком і варити до повної готовності овочів – приблизно 15–20 хвилин. Потім всипати порізану зелень і варити ще 5 хвилин. Відварити яйця, почистити, розрізати їх на половинки або на чотири часточки. Подаючи суп на стіл, у кожну тарілку покласти або половинку, або кілька часточок яйця. Ревінь також можна замінити ще щавлем.
Читайте також: Сезонна страва: пиріжки з ревенем