Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Оригінальні страви з полуниці: суп та салат

08.06.2023 10:20

Навіщо щось готувати з полуниці – вона і так смачна, вважає багато господинь. Але полуниця може бути не лише самостійним смаколиком, а й повноцінною стравою, особливо у спеку.

Холодний суп з полуниці

Цей трохи несподіваний рецепт може увійти у вашу кулінарну скарбничку холодних супів – особливо для діточок під час спеки.  

Знадобляться: 

     Полуниця – 400 г
     Цукор – за бажанням
     Йогурт (натуральний) – 350 г 
     Морозиво (ванільне) – 100 г 
     М’ята – гілочка для прикраси

Ягоду помити та просушити паперовими рушниками. Кілька ягід залишити для остаточної подачі, решту ж очистити від чашолистків.

 Викласти очищені ягоди в чашу блендера, якщо є бажання, можна додати трохи цукру – за смаком.  Подрібнити ягоди блендером, поки маса не здасться однорідною, але не довго – від довгого збивання маса перетвориться на пінну бліду суміш, а ще є ймовірність подрібнення і насіння полуниці – воно до того ж може надати гіркуватого смаку.

      Додати натуральний йогурт і ще на кілька секунд включити блендер до повного змішування.  До речі, йогурт можна замінити і на кефір чи пахту, або навіть на молоко.

    Вилити масу по креманках (піалах) і покласти по кульці ванільного морозива (можна ще й зі шматочками шоколаду).

   Насамкінець додати нарізані ягоди полуниці і прикрасити свіжими листочками м’яти.

Салат із полуниці та помідорів 

Якщо ви обома руками за експерименти, спробуйте приготувати цей салат – цікаве поєднання смаків не залишить байдужими вас і вашу родину.

Знадобляться: 

    часник – 2 зубчики 
    полуниця (велика) –  500 г 
     цукор – 1 ст. л.
     яблучний оцет – 25–30 мл
     сухий чебрець – 0,5 ч. л. 
     оливкова олія – 0,5–1 ст. л.  
     помідор – 400 г   
    м’який сир (краще моцарелла, але можна поекспериментувати) –  120–150 г 
     зелений салат  – 30–40 г
     сіль та свіжомелений чорний перець – за смаком

     Приготувати заправку. Часник пропуститит через прес. Збити потім у блендері разом зі 100 г полуниці, оцтом, цукром, чебрецем та оливковою олією. Процідити масу через сито та приправити сіллю і перцем.

     Полуницю, що залишилася, розрізати на кілька частин. Помідори  нарізати шматочками, а  сир нарізати кубиками.

     У салатник викласти підготовлені помідори і збризнути заправкою. В окремій мисці змішати салат,  полуницю та сир, посолити і поперчити. Викласти масу на помідори та подавати із заправкою.

Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати з лаваша  м'ясний рулет та рулет з сиром та ягодами.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися