Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сезонна страва: салат з яблук із селерою

30.10.2020 17:36
Фото: smachno.in.ua
Фото: smachno.in.ua
Свіжий, хрусткий, легкий – цей салат допоможе позбутися зайвих кілограмів і стане відмінним доповненням до трапези. Вітаміни, збалансований смак, соковитість і беззаперечна користь для травлення, плюс невелика собівартість – от основні його переваги.

Знадобляться:

селера – 140 г,

яблука – 100 г,

волоські горіхи – 30 г,

сіль – за смаком;

для заправки:

оливкова олія, лимонний сік, гірчиця зерниста – за смаком;

для прикраси – гранат, зелень – за смаком.

Волоські горіхи очистити від шкаралупи і нарізати на шматочки середньої величини. Стебла селери відокремити від основної розетки овоча і ретельно вимити під проточною водою, відрізати від товстого кінця кожного стебла по три сантиметри – вони не знадобляться. Нашаткувати селеру на шматочки середньої товщини, перекласти в миску.

Окремо змішати оливкову олію, лимонний сік, додати зернисту гірчицю.

Яблука вимити і нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, посолити за смаком і заправити соусом. Перед подачею прикрасити салат свіжою зеленню і зернами граната.

Корисна порада: не варто очищати яблуко від шкірки, вона додасть салату яскравості і зробить його ще апетитнішим.

Спробуйте також:  Страва на вечерю: салат з баклажанів і адигейського сиру із соєвим соусом 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися