Поки ще спекотно: готуємо окрошку на кефірі з копченою грудкою
Знадобляться:
копчене куряче стегенце (або філе) – 1–2 шт.,
яйця – 2 шт.,
огірок свіжий – 1 шт.,
редиска – 150 г,
цибуля зелена – 1 пучок,
кріп – 0,5 пучка,
кінза – кілька гілочок,
часник – 0,5 зубчика,
гірчиця готова – 0,5 ч. л.,
кефір – 500 мл,
вода кип’ячена холодна – 700 мл,
лимонна кислота – 0,25 ч. л. або за смаком.
Заздалегідь закип’ятити воду й остудити її. Зелень помити й обсушити, дрібно порізати, часник почистити і подрібнити. Порізану зелень скласти в каструлю, посипати сіллю і розтерти товкачем, щоб виділився сік. Огірок і редиску дрібно нарізати, додати в каструлю до зелені, копчене куряче м’ясо порізати на кубики й додати до решти продуктів. Яйця відварити, остудити і дрібно порізати, висипати туди ж у каструлю. Гірчицю розвести в невеликій кількості кефіру, додати до порізаних продуктів, влити решту кефіру та прохолодну воду (до бажаної густоти страви) і розмішати. Потім додати лимонну кислоту за смаком. Скуштувати на сіль, за необхідності додати ще, але враховувати, що окрошка перед подачею ще має трохи настоятися, тоді і смак буде іншим. Поставити в холодильник на деякий час. Подаючи на стіл, якщо буде бажання, можна додати сметану.
Спробуйте також: Сезонна страва: баклажани по-корейському