Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Поки ще спекотно: готуємо окрошку на кефірі з копченою грудкою

21.08.2020 17:54
Фото: www.iamcook.ru
Фото: www.iamcook.ru
Поживний і освіжаючий варіант для спекотного дня в новому варіанті: без картоплі, але з копченим курячим м’ясом, яке надає нового смаку звичній страві.

Знадобляться:

копчене куряче стегенце (або філе) – 1–2 шт.,

яйця – 2 шт.,

огірок свіжий – 1 шт.,

редиска – 150 г,

цибуля зелена – 1 пучок,

кріп – 0,5 пучка,

кінза – кілька гілочок,

часник – 0,5 зубчика,

гірчиця готова – 0,5 ч. л.,

кефір – 500 мл,

вода кип’ячена холодна – 700 мл,

лимонна кислота – 0,25 ч. л. або за смаком.

Заздалегідь закип’ятити воду й остудити її. Зелень помити й обсушити, дрібно порізати, часник почистити і подрібнити. Порізану зелень скласти в каструлю, посипати сіллю і розтерти товкачем, щоб виділився сік. Огірок і редиску дрібно нарізати, додати в каструлю до зелені, копчене куряче м’ясо порізати на кубики й додати до решти продуктів. Яйця відварити, остудити і дрібно порізати, висипати туди ж у каструлю. Гірчицю розвести в невеликій кількості кефіру, додати до порізаних продуктів, влити решту кефіру та прохолодну воду (до бажаної густоти страви) і розмішати. Потім додати лимонну кислоту за смаком. Скуштувати на сіль, за необхідності додати ще, але враховувати, що окрошка перед подачею ще має трохи настоятися, тоді і смак буде іншим. Поставити в холодильник на деякий час. Подаючи на стіл, якщо буде бажання, можна додати сметану.

Спробуйте також:  Сезонна страва: баклажани по-корейському 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися