Малиновий збитень: готуємо старовинний напій
Знадобляться: вода – 2 літри, малиновий сік – 2 склянки, дріжджі – 2 ст. л., мед – 2 склянки.
Налити воду в каструлю, прокип’ятити, потім трохи остудити. Малиновий сік і мед (натуральний) додати ще в гарячу воду. Цю суміш довести до кипіння і приблизно години дві кип’ятити, постійно помішуючи, не забувати знімати піну.
Спробуйте також: Спотикач: готуємо старовинний напій у сучасній обробці
Напій охолодити до кімнатної температури, потім туди додати дріжджі і залишити годин на десять-дванадцять бродити. Коли належний час мине, отриманий настій злити в більшу ємність (бутель або бочонок), затим щільно його закрити і приблизно на один місяць поставити в холодне місце настоюватися. Коли закінчиться визначений термін, розлити збитень по пляшках, закрити їх і поставити в прохолодне місце на зберігання (пляшки скласти в горизонтальному положенні). Подавати напій краще холодним.
Читайте також:
Варення з вишні та малини: використовуємо залишки ягід