Перша страва: готуємо легкий капустяний суп
Знадобляться:
капуста білокачанна – 400 г,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
помідор свіжий – 1 шт.,
болгарський перець – 1 шт.,
сіль, чорний мелений перець – по щіпці,
вода – 1,5 л.
Капусту нашаткувати не надто тонко. Моркву і цибулю почистити, моркву порізати кружальцями або кубиками, цибулю теж порізати кубиками. Болгарський перець і помідор помити, у перця вирізати коробочку з насінням і порізати овочі невеликими кубиками. У каструлю налити воду, дати їй закипіти. Потім викласти капусту і моркву, варити хвилин 5–7 на середньому вогні. Потім додати цибулю, болгарський перець і помідор, дрібку солі та меленого перцю і варити ще хвилин 10. Багато солі в такий суп додавати не рекомендується, бо вона затримує воду в організмі і заважає скиданню ваги.
Коли овочі зваряться, вимкнути суп і дати настоятися під кришкою хвилин 15, потім можна подавати на стіл. Також суп у тарілці можна посипати порізаною свіжою зеленню.
Читайте також:
Хрусткі сирні палички – готуємо смачний перекус
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Як використати рис з «гуманітарки» для чищення суглобів
Зелений борщ: класичний рецепт та варіації на тему