Ласуємо смачненьким: бургундська яблучна запіканка
Знадобляться:
яблука – 2 шт.,
яйця – 2 шт.,
вершкове масло – 50 г,
молоко – 100 мл,
борошно – 3 ст. л.,
цукрова пудра – 50 г,
сіль – за смаком,
кориця мелена – 2 щіпки,
ваніль – за смаком.
Яблука почистити від шкірки й розрізати на чотири частини, видалити насіння. Порізати невеликими кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло, викласти туди порізані яблука і тушкувати їх, помішуючи, 2–3 хвилини, не більше, щоб вони не стали м’якими. Прибрати з вогню. Збити в мисці яйця, просіяти борошно, додати цукрову пудру, перемішати. Потроху додати молоко, ваніль (або ванільний цукор) і замісити однорідне тісто, як на оладки. Додати в готове тісто зі сковороди яблука з вершковим маслом, розмішати. Форму змастити невеликим шматочком вершкового масла або маргарину, викласти туди тісто, посипати зверху меленою корицею і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин до зарум’янювання. Подаючи на стіл, можна прикрасити зверху до смаку.
Спробуйте також: Ласуємо смачненьким: чізкейк без випікання з білим шоколадом і ягодами
«Засніжені» помідори та оригінальні мочені яблука: готуємось до зими
Що приготувати з калини: шість нестандартних рецептів
Зимові салати зі свіжого гарбуза: вмикаємо фантазію
Зустрінемо Новий рік смачно: десерти з морозивом до святкового столу