Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ласуємо смачненьким: бургундська яблучна запіканка

20.08.2020 18:01
Фото: vellamonik.wordpress.com
Фото: vellamonik.wordpress.com
Готувати таку запіканку можна з будь-якого сорту яблук, вона виходить дуже соковитою і ароматною.

Знадобляться:

яблука – 2 шт.,

яйця – 2 шт.,

вершкове масло – 50 г,

молоко – 100 мл,

борошно – 3 ст. л.,

цукрова пудра – 50 г,

сіль – за смаком,

кориця мелена – 2 щіпки,

ваніль – за смаком.

Яблука почистити від шкірки й розрізати на чотири частини, видалити насіння. Порізати невеликими кубиками. На сковороді розтопити вершкове масло, викласти туди порізані яблука і тушкувати їх, помішуючи, 2–3 хвилини, не більше, щоб вони не стали м’якими. Прибрати з вогню. Збити в мисці яйця, просіяти борошно, додати цукрову пудру, перемішати. Потроху додати молоко, ваніль (або ванільний цукор) і замісити однорідне тісто, як на оладки. Додати в готове тісто зі сковороди яблука з вершковим маслом, розмішати. Форму змастити невеликим шматочком вершкового масла або маргарину, викласти туди тісто, посипати зверху меленою корицею і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин до зарум’янювання. Подаючи на стіл, можна прикрасити зверху до смаку.

Спробуйте також: Ласуємо смачненьким: чізкейк без випікання з білим шоколадом і ягодами 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися