Кулінарія світу: готуємо фаршировані овочі по-грецькому
Знадобляться:
перець болгарський – 3 шт.,
помідори – 2 шт.,
баклажан – 1 шт.,
картопля – 3 шт.,
рис – 150 г,
фарш м’ясний – 400 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
томатний соус – 1 ст. л.,
м’ята – 2–3 гілочки,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – 2–3 ст. л.
Картоплю і цибулю почистити, інші овочі помити. Баклажан розрізати уздовж (так, щоб вийшла менша і більша половинка), вирізати у більшій половинці м’якоть і дрібно її порізати. У помідорів зрізати «кришечку» (її не викидати) і акуратно вирізати м’якоть, натерти її на дрібній тертці. У перців теж зрізати «кришечку» (теж не викидати) і вирізати серцевину з насінням. На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній порізану цибулю до м’якості.
Викласти в сковорідку фарш і обсмажити все разом 2–3 хвилини, потім додати м’якоть баклажанів, натерту серединку помідорів і томатний соус, перемішати. Через 3 хвилини всипати промитий рис, перемішати і обсмажувати на маленькому вогні під кришкою 7–10 хвилин. Потім додати нарубану м’яту, посолити і поперчити за смаком.
Готовою начинкою нафарширувати овочі, викласти їх у форму для запікання, накрити «кришечками» (от для чого вони потрібні). Між овочами розкласти порізану скибочками картоплю і влити склянку води. Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Потім збільшити температуру до 230 градусів, прибрати фольгу і запікати овочі до рум’яної скоринки.
Читайте також Готуємо домашній плавлений сир з печерицями
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки
Маринована або квашена: готуємо капусту за всіма правилами