Картопляні зрази із сосисками
Знадобляться:
картопля – 1 кг,
сосиски – 3–4 шт.,
борошно (за потреби) – 1–2 ст. л.,
цибуля ріпчаста – 0,5 шт.,
кріп – кілька гілочок,
яйця – 1 шт.,
олія – для смаження,
вершкове масло (за бажанням) – 30 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Відварити картоплю в лушпинні (можна запекти в духовці), остудити, очистити й натерти на грубій тертці. Збити в мисці яйце, додати туди дрібно порізаний кріп, посолити й поперчити за смаком. Якщо сорт картоплі не надто крохмалистий, додати борошно, перемішати — картопляна маса має збиратися в грудку, якщо ж розсипається, слід додати ще трохи борошна.
Цибулю почистити і дрібно порізати, сосиски теж порізати невеликими кубиками. Обсмажити на олії спочатку цибулю до м’якості, потім додати до неї сосиски й обсмажити все разом до невеликого зарум’янювання. Розділити картопляну масу на кілька частин, сформувати з них коржики. У центр кожного коржика покласти трохи начинки із сосисок. Потім зібрати краї і сформувати зрази. Обсмажити їх на невеликій кількості олії або вершкового масла до зарум’янювання з обох боків. Подавати на стіл можна зі сметаною.
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки
Маринована або квашена: готуємо капусту за всіма правилами