Готуємо оладки «Як піца»
Знадобляться:
кефір – 250 мл,
перець болгарський солодкий – 1 шт.,
помідори – 1–2 шт.,
ковбаса (сирокопчена) – 100 г,
сир твердий – 100 г,
борошно пшеничне – 160 г,
яйце – 2 шт.,
цибуля зелена – 2 пера,
зелень свіжа – 2–3 гілочки,
цукор – 0,5–1 ч. л. (або за смаком),
сода – 0,5 ч. л.,
сіль – 0,5 ч. л.,
перець чорний мелений – 1–2 щіпки,
соняшникова олія – для смаження.
Змішати кефір, цукор, сіль і соду, дати постояти кілька хвилин. Овочі помити. Болгарський перець, помідори, ковбасу порізати кубиками, зелень і цибулю дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. Додати до кефіру яйця, ковбасу і сир, як слід перемішати. Просіяти до них борошно, знову перемішати. У тісто додати порізані овочі, мелений перець і зелень. Знову ретельно перемішати і посмажити на соняшниковій олії як оладки, з обох боків до зарум’янювання. Подавати на стіл з будь-яким соусом або сметаною.
Читайте також Східна страва: готуємо долму з індичкою