Готуємо на вечерю: картопля, запечена з гірчицею та спеціями
Знадобляться:
картопля – 1 кг,
часник сушений – 2 ч. л.,
гірчиця – 2 ст. л.,
паприка мелена солодка – 1 ст. л.,
перець червоний гострий мелений – 0,5 ч. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова або оливкова олія – 50 мл.
Картоплю вимити, почистити і порізати скибочками-човниками. Відварити скибочки картоплі в киплячій воді не більше 2–3 хвилин. Змішати в мисці оливкову або соняшникову олію із сіллю, гірчицею і спеціями. З картоплі злити воду і перемішати її із соусом. Особливо крохмалисті сорти картоплі після відварювання можна промити холодною водою. Викласти картоплю в форму для запікання (її можна застелити пергаментним папером) і поставити її в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 40–45 хвилин, подавати краще гарячою.
Спробуйте також: Готуємо картоплю, запечену в помідорному соусі
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки