Готуємо чебуреки із сиром і помідорами
Знадобляться для тіста:
борошно – 200 г,
вода – 125 мл,
яйце – 1 шт.,
соняшникова олія – 1 ст. л.,
сіль – 1/3 ч. л.,
цукор – 1 ч. л.;
для начинки:
сир твердий – 150 г,
помідори свіжі – 120 г;
олія – для смаження.
Налити в невелику каструлю воду, поставити на вогонь, дати закипіти. Потім всипати цукор і сіль, додати олію, розмішати, щоб сіль і цукор розчинилися. Прибрати з вогню, перелити киплячу воду в миску і швидко всипати половину склянки борошна, швидко розмішати і дати охолонути протягом 5 хвилин. Потім вбити яєчний жовток, знову розмішати, всипати ще частину борошна і ретельно перемішати. Викласти масу на стіл і почати замішувати тісто, підсипаючи борошно за необхідності. Тісто має вийти щільним, як на пельмені, але водночас еластичним. Скачати з тіста кулю, обгорнути харчовою плівкою або покласти в пакет і дати полежати хвилин 10.
Поки тісто вилежується, приготувати начинку. Сир натерти на крупній тертці, помідори помити і порізати маленькими кубиками. Готове тісто розкачати в ковбаску і розрізати на 6 рівних частин. Кожен шматочок розкачати качалкою в корж товщиною приблизно 1,5–2 мм. На одну половину тіста, не зачіпаючи краї, викласти натертий сир, зверху на нього – трохи порізаних помідорів. Накрити начинку вільною половиною тіста, трохи прим’яти руками, щоб вийшло повітря, і зліпити краї руками.
Розігріти на сковороді олію і посмажити на ній чебуреки з обох боків до зарум’янювання. Подавати на стіл гарячими.
Читайте також Випікаємо румунський пиріг з м’ясом