Готуємо смачну печеню по-селянському
Знадобляться:
свиняча корейка без кістки – 1 кг,
сало свиняче свіже – 50 г,
картопля – 1 кг,
вершкове масло – 50 г,
болгарський перець – 1 шт.,
морква – 1–2 шт.,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
часник – 2 зубчики,
вода – 200 мл,
зелень свіжа – кілька гілочок,
петрушка сушена – 2 щіпки,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
спеції для м’яса – за смаком.
М’ясо помити і обсушити, порізати невеликими шматочками, сало порізати дрібно. Моркву і картоплю почистити, моркву порізати кружальцями, картоплю – кубиками. Цибулю почистити і порізати півкільцями. У сотейнику розтопити порізане сало, потім додати м’ясо і обсмажити до рум’яної скоринки. Коли м’ясо обсмажиться, додати моркву, через 5 хвилин – порізану цибулю. Смажити разом ще 5 хвилин. Посолити і поперчити за смаком, додати спеції. Потім викласти порізаний скибочками і почищений від насіння болгарський перець, час приготування – 5–6 хвилин, помішуючи.
Останньою покласти картоплю, туди ж ще – шматочок вершкового масла, влити 200 мл гарячої води, якщо буде потреба, у страву можна додати ще трохи солі та спецій, сушену петрушку, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні хвилин 40. Наприкінці приготування посипати страву порізаною зеленню, додати подрібнений часник, перемішати і прибрати з вогню. Печеню можна подавати на стіл.