Два напої з імбиру, що зігріють у холодну погоду
Холодна погода на вулиці та прохолода в домі потребують додаткового обігріву, і це не про алкоголь, а про імбир. Цей чарівний корінь містить більше десятка антивірусних компонентів, а його пряний смак зігріває та дарує відчуття тепла.
Імбирний чай з апельсином
Знадобляться:
- корінь імбиру – невеликий шматочок;
- апельсин – 1 частка;
- кориця – 1 стручок;
- м’ята – 3–5 листків.
Очистьте від шкірки та натріть на тертушці корінь імбиру. Покладіть у чашку подрібнений імбир, часточку апельсина, стручок кориці та листя м’яти. За бажання можна додати 1 чайну ложку меду. Залийте інгредієнти гарячою водою та дайте трохи настоятися.
Імбирний напій для зміцнення імунітету
На 2 літри напою знадобляться:
- свіжий імбир – 1–2 корінці (залежно від їх розміру та ваших уподобань);
- лимон – 1,5 шт. (якщо дрібний – 2 шт.);
- мед – 2 ст. л.
Зніміть тоненько шкірку з імбиру. Натріть його на дрібній тертушці або подрібніть блендером.
Перекладіть у посуд, в якому будете готувати напій, та додайте сік з м’якоттю, вичавлений з лимонів.
Додайте в суміш мед. Якщо він рідкий, то беріть воду кімнатної температури, якщо твердий – теплу (але не гарячу або окріп, інакше втратите всі корисні речовини).
Залийте водою та ретельно перемішайте.
Настоюйте напій пів години та пригощайте всю родину. Залишки краще зберігати у прохолодному місці.
Раніше ми писали про два рецепти квашеної капусти, які стануть вашими улюбленими
Також ми писали, як додати у своє життя барв завдяки рецептам з гарбузом
Читайте також:
Велике осіннє миття вікон: не дамо розводам жодного шансу
М’ята на зиму: як заготувати та зберігати
Портулак – не бур’ян, а супер-їжа: корисні властивості та три смачні рецепти
Готуємо три страви з абрикосів – і це не варення
Щоб малосольні огірки були хрумкі та пупирчасті: шість перевірених рецептів