Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин

01.11.2023 17:20
Фото: Слобідський край
Фото: Слобідський край

Цей рецепт взагалі не потребує ніяких зусиль. Готується яблучний штрудель з лаваша за лічені хвилини, а подобається всім. Є тільки один недолік: скільки не приготуй – дуже швидко зникає з тарілки. 

Знадобляться: 

  •     лаваш тонкий (вірменський) – 180 г
  •     яблука – 4 шт.
  •     цукор – 3 ст. л.
  •     сік лимона – 2 ст. л.
  •     вершкове масло – 20 г

Очистьте яблука від шкірки та насіннєвих коробочок, натріть на крупній тертушці. Викладіть яблучну масу в сковороду, полийте лимонним соком і готуйте під кришкою 2 хвилини на середньому вогні.

Потім висипте в яблучну масу цукор, покладіть вершкове масло і перемішайте. Без кришки обсмажуйте яблука 3 хвилини на середньому вогні.

Розгорніть лаваш, викладіть на всю поверхню яблучну масу рівним шаром, залишаючи один край вільним.

Згорніть вільно з начинкою лаваш у рулет, трохи приплюсніть долонею. Якщо ваш штрудель більше сковорідки – розріжте його навпіл. 

У сковороді з олією обсмажте штрудель з лаваша з обох боків до золотистої скоринки. 

Все! Їсти яблучний штрудель з лаваша можна як гарячим, так і після остигання. 

Раніше ми писали, як приготувати корисні солодощі з гарбуза: мармелад та запіканку 

Ми писали,     як приготувати варення з моркви на зиму .

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися