Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо гарбузовий кекс

13.11.2024 17:20
Фото: ukr.media
Фото: ukr.media

Цей рецепт не потребуватиме від вас ані складних інгредієнтів, ані багато часу. Але восени, коли до чаю хочеться чогось смачненького, він стане у пригоді. 

Знадобляться: 

  • гарбузове пюре – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло вершкове 82% – 80 г;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • кориця мелена, цукор ванільний, цедра лимонна, шоколад чорний 70–75% – на смак.

Гарбуз розріжте навпіл, видаліть насіння, далі розріжте на частини. На деко, застелене фольгою, викладіть гарбуз м’якоттю донизу. Зверху накрийте фольгою та защепіть її краї. Випікайте 50 хвилин за температури 200 °С. 

Дайте гарбузу охолонути й за допомогою ложки вийміть м’якоть гарбуза та збийте блендером. Таке гарбузове пюре можна зробити заздалегідь, пофасувати по пакетах і заморозити, і у вас завжди буде в запасі начинка для пирога, основа для печива, кексів, бісквітних рулетів.

Змішайте звичайний і ванільний цукор, яйця та м’яке вершкове масло вінчиком або виделкою. Додайте гарбузове пюре й добре перемішайте. Борошно з розпушувачем, корицею і лимонною цедрою змішайте, додайте до яєчної маси й замісіть тісто до потрібної консистенції.

Покладіть у тісто шоколад, розламаний на шматочки, і ретельно перемішайте.

Викладіть тісто у змащену олією форму й випікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 30–35 хвилин. 

Раніше ми писали, як приготувати корисні солодощі з гарбуза: мармелад та запіканку

Також ми писали про два напої з імбиру, що зігріють у холодну погоду

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися