Готуємо гарбузовий кекс
Цей рецепт не потребуватиме від вас ані складних інгредієнтів, ані багато часу. Але восени, коли до чаю хочеться чогось смачненького, він стане у пригоді.
Знадобляться:
- гарбузове пюре – 300 г;
- цукор – 100 г;
- яйце – 2 шт.;
- масло вершкове 82% – 80 г;
- борошно – 220 г;
- розпушувач – 5 г;
- кориця мелена, цукор ванільний, цедра лимонна, шоколад чорний 70–75% – на смак.
Гарбуз розріжте навпіл, видаліть насіння, далі розріжте на частини. На деко, застелене фольгою, викладіть гарбуз м’якоттю донизу. Зверху накрийте фольгою та защепіть її краї. Випікайте 50 хвилин за температури 200 °С.
Дайте гарбузу охолонути й за допомогою ложки вийміть м’якоть гарбуза та збийте блендером. Таке гарбузове пюре можна зробити заздалегідь, пофасувати по пакетах і заморозити, і у вас завжди буде в запасі начинка для пирога, основа для печива, кексів, бісквітних рулетів.
Змішайте звичайний і ванільний цукор, яйця та м’яке вершкове масло вінчиком або виделкою. Додайте гарбузове пюре й добре перемішайте. Борошно з розпушувачем, корицею і лимонною цедрою змішайте, додайте до яєчної маси й замісіть тісто до потрібної консистенції.
Покладіть у тісто шоколад, розламаний на шматочки, і ретельно перемішайте.
Викладіть тісто у змащену олією форму й випікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 30–35 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати корисні солодощі з гарбуза: мармелад та запіканку
Також ми писали про два напої з імбиру, що зігріють у холодну погоду
Де на Харківщині можна скуштувати найсмачніші голубці: підсумки конкурсу
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Баранчик до Великодня: п’ять рецептів святкової страви
Яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин