Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

У магазинах Харківщини можуть виявитися лайми з інсектицидом

23.02.2023 12:52
У лаймах, що експортувалися в Україну з Бразилії, виявили неавторизовану речовину диметоат.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області, передає «Слобідський край».

Експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, Brazil; оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «ТС ПЛЮС», вул. Краснова, 24, м. Київ, партія № BY230013).

«У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області (електронна адреса: gudpss@kh-consumer.gov.ua)», – йдеться у повідомленні.

Довідка: Диметоат застосовується як контактний і системний інсектоакарицид (у кг/га) із середньою тривалістю дії (10-15 дн.) для боротьби з рослиноїдними кліщами, попелицями, трипсами і іншими сисними шкідниками на багатьох с/г культурах. Заборонено використовувати на ягідних культурах, а також плодових насадженнях, у міжряддях яких вирощують ягоди та овочі на зелень. Препарати на основі диметоату мають 3 клас небезпеки для людини і 1 клас небезпеки для бджіл.

Нагадаємо, споживчі ціни в Харківській області в січні 2023 року порівняно з груднем минулого року зросли на 1,4 % (по Україні – на 0,8 %).

Нагадаємо також, у Харкові та області ціни на продукти протягом року зросли на 25 %. Зокрема, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5 %, але найбільше подорожчали фрукти та молоко.

Також ми писали, в січні – жовтні 2022 року експорт товарів на Харківщині становив 694,4 мільйона доларів США, імпорт – 1011,8 мільйона доларів. Порівняно із січнем – жовтнем 2021 року експорт зменшився у 2,1 раза, імпорт – у 1,9 раза.

Головні події Харків читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися