Харківщина повністю забезпечена м’ясом і молоком власного виробництва
Минулого року тваринницькі господарства Харківщини повністю забезпечили потребу області у м’ясі, молоці та яйцях.
Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. За наведеною ним статистикою, торік молока в області вироблено 188,6 тисячі тонн, що на 0,7 % більше, ніж у 2022 році. Яєць усіма категоріями господарств вироблено майже 231 мільйон штук. Це на 21,1 % менше від аналогічного показника 2022 року.
Худоби та птиці на забій реалізовано 40,1 тисячі тонн. Це на 7,5 % більше, порівняно з січнем-листопадом 2022-го. «Такі результати дозволили агропромисловому сектору Харківщини повністю забезпечити потреби області в даному виді продукції», – сказав Євген Іванов.
Читайте, П’ять історій від людей, які забезпечують продовольчу безпеку Харківщини та країни
Скільки сільськогосподарських земель Харківської області не використовуються через війну
На Харківщини отримали перший врожай інжиру після тривалих експериментів
1000-2000 грн за гектар: аграрії Харківщини можуть отримати держсубсидії
Аграріям Харківщини компенсують витрати на розмінування сільськогосподарських земель