Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Аграріям пропонують державну дотацію на корів та кіз: скільки грошей та як отримати

17.10.2024 15:31
Корова / Фото: «Слобідський край»
Корова / Фото: «Слобідський край»

З 17 жовтня аграрії зможуть подати через Державний аграрний реєстр заявку на отримання однієї з наступних спеціальних бюджетних дотацій для утримання корів або кіз та/або овець.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

  • для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності), передбачається виплата по 7 тисяч гривень на кожну голову;
  • для аграріїв, які утримують маточне поголів’я кіз та/або овець від 5 до 500 голів, – у розмірі 2 тисяч гривень на одну голову.

Подати заявки на отримання бюджетної допомоги можуть аграрії усіх областей, крім тимчасово окупованих територій та зони активних бойових дій.

Подати заявку можна через Державний аграрний реєстр (https://www.dar.gov.ua/). 

У разі надходження до Державного аграрного реєстру заявок на суму, що відповідає обсягу бюджетних коштів за окремим напрямом, подання заявок припиняється, про що оприлюднюється відповідне оголошення у Державному аграрному реєстрі.

Нагадаємо, аграріям Харківщини у повному обсязі повернуть витрати на розмінування сільгоспугідь. Тобто Уряд компенсуватиме фермерам, які розміновують сільськогосподарські землі, 100 % від вартості розмінування, замість нинішніх 80 %. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися