Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Скільки коштує приготувати кутю у Харкові: ціни на інгредієнти

19.12.2024 10:36
Різдвяна кутя / Фото: Харківська міська рада
Різдвяна кутя / Фото: Харківська міська рада

У Харкові озвучили ціни на традиційні набори продуктів для приготування куті – різдвяної страви, що є невід’ємною частиною святкового столу.

Як повідомили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради, передає «Слобідський край», готові набори для куті коштують від 40 до 260 гривень, залежно від виробника, ваги та складу продуктів.

Якщо ж купувати інгредієнти окремо, їх вартість така:

  • Крупа пшенична: від 25 гривень за 400 грамів;
  • Рис довгозернистий: від 50 гривень за кілограм;
  • Булгур: від 40 гривень за кілограм;
  • Мед: від 70 гривень за 250 грамів;
  • Мак: від 30 гривень за 125 грамів;
  • Ядра волоських горіхів: від 220 гривень за кілограм;
  • Родзинки: від 160 гривень за кілограм.

Як зазначають у Департаменті, ціни на основні інгредієнти для куті зросли в середньому на 10–20 % порівняно з передноворічним періодом минулого року.

Нагадаємо, прикрасити ялинку у 2024 році також стало дорожче. У Харкові ціни на новорічний декор зросли в середньому на 10-25 % порівняно з груднем минулого року.

Нагадаємо також, що у листопаді 2024 року споживчі ціни на Харківщині зросли на 1,7 % порівняно з жовтнем. З початку року інфляція досягла 10,7 %, що трохи перевищує середній показник по країні – 10,4 %.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися