Як загорнути рол рисом назовні
PromoТри правила загортання ролів рисом назовні
Вивернуті роли роблять багато ресторанів суші Київ, що працюють з японською кухнею. Класичний рол, який готується у такій техніці — Каліфорнія. У ньому лист норі надійно утримує всю начинку всередині й вона не розпадається під час макання в соус. Стосовно рису, він триматиметься й не розсиплеться під час їжі, якщо правильно вибрати його сорт і зварити.
Для приготування ролів рисом назовні знадобиться рис із високим вмістом клейковини. Це спеціальний круглозернистий рис, який можна знайти у відділах азіатських продуктів. Важливо не брати довгий, парений та шліфований рис, адже їх структура не підходить для скручування ролів.
Правила приготування ролів рисом назовні:
- У роботі використовують бамбуковий килимок макісу. Він потрібний для акуратного закручування ролів так, щоб начинка розподілилася рівномірно та не випадала. А рис, при цьому, не розпадався від натискання руками.
- Рис викладають на норі не гарячим, а охолодженим. Це необхідно, щоб лист водоростей не розмок і не розірвався від високої температури крупи.
- Для того щоб розрізати готовий рол необхідно взяти гострий ніж і змочити його у воді з оцтом. Так, при розрізанні, липкий рис не чіплятиметься до ножа й рол не розпадеться.
Етапи приготування
- Розкласти бамбуковий килимок на столі та застелити харчовою плівкою. Зверху покласти лист норі шорсткою стороною вгору, щоб рис не зісковзував при закручуванні.
- На край норі викласти готовий охолоджений рис і розподілити пальцями по всій площині листа. Той бік, що ближче до краю столу, повинен бути повністю покритий рисом. А з протилежного боку необхідно відступити 1-2 см від краю та не заповнювати його рисом.
- Далі норі потрібно перевернути рисом донизу. На зворотному гладкому боці норі викласти начинку та за допомогою килимка бамбука скрутити рол. Рекомендується закручувати його не швидко, а акуратно та поступово. При цьому слід притискати рол руками, трохи пресуючи його. Це необхідно, щоб рис добре склеювався й рол не розпадався згодом.
- Готовий рол зазвичай прикрашають, щоб він став яскравим та оригінальним. Для цього підійдуть зерна кунжуту, водорості чука, ікра тобіко, червона ікра риби, стружка тунця Боніто.