Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Зеленський звільнив Залужного, новим Головнокомандувачем ЗСУ став Сирський

08.02.2024 18:54
Залужний та Зеленський / фото ОП
Залужний та Зеленський / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський 8 лютого звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Новим Головнокомандувачем Збройних Сил України  призначив генерал-полковника Сирського. 

Як передає «Слобідський край», про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні 8 лютого.

«Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції. Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їх досвід – на службі державі», – сказав Зеленський.

Цьому передувала зустріч Володимира Зеленського із Валерієм Залужним, під час якої обговорили, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України.

«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов'язково переможемо! Слава Україні!» – написав він.

У свою чергу Валерій Залужний повідомив, що під час зустрічі прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

«Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України», – написав Валерій Залужний.

Міністр оборони Рустем Умєров у своєму Фейсбуці повідомив, що 8 лютого було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.

«2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги. Слава Україні!» – написав Рустем Умєров.

Згодом, на офіційному порталі Президента України були опубліковані укази про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України та призначенні Олександра Сирського.

Укази Зеленського про звільнення Залужного та призначення Сирського

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися