Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ворог накопичує сили та маневрує на кордоні з Харківщиною – ХОВА

03.02.2023 15:17
Військові армії рф не залишають спроб окупувати Харків та знову зайняти звільнені території Харківської області. Ворог накопичує війська на Куп’янському напрямку та маневрує на Богодухівському напрямку.

Про це на брифінгу розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

«Ми спостерігаємо скупчення по Куп’янському напрямку, там іде пожвавлення в бік Кремінної. Там фактично йде лінія фронту, ідуть активні бойові дії. Є певне маневрування військ і по Бєлгородському напрямку, й по Богодухівському напрямку, на кордоні Сумської та Харківської областей. Ми це все бачимо, розуміємо. Наші Сили оборони на ці загрози адекватно реагують і відповідні рішення приймають», – сказав Олег Синєгубов.

Щодо збільшення кількості обстрілів по території Харківської області, які ворог наносить хаотично та винятково по цивільних об’єктах, то начальник ХОВА вважає це спробою розтягнути лінію фронту і не дати можливості ЗСУ сконцентрувати зусилля.

«Збільшення обстрілів ми пов’язуємо з бажанням максимально розтягти лінію фронту, щоб не дати сконцентруватися нашим силам на одному чи двох напрямках. Ворог б’є виключно по цивільній інфраструктурі – це місто Вовчанськ, це місто Куп’янськ. Вони б’ють ракетними системами С-300. Ця загроза для всієї Харківської області, враховуючи дальність і швидкість цих систем. Ці удари абсолютно хаотичні, які мають на меті дійсно просто тримати в напрузі і фактично в терорі цивільне населення, і приймати рішення Збройним Силам на такі загрози, і адекватно реагувати», – підкреслив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА підкреслив, що ворог не залишив спроби окупувати Харківську область, але зараз якихось явних проявів підготовки до наступу немає.

«Звичайно, що наступ можливий. Чи розуміємо ми, що ось-ось уже? Ні. Звичайно, певні дії ворога на кордонах ми спостерігаємо, але ми адекватно реагуємо і будемо ухвалювати рішення залежно від військової обстановки. Ми розуміємо, що ми знаходимося в стані війни, і загроза може йти з будь якої території», – сказав він.

Нагадаємо, в ніч проти 3 лютого військові армії рф обстріляли з РСЗВ «Град» селище Козача Лопань Дергачівського району.

Загалом протягом минулої доби ворог продовжував масовані обстріли мирного населення Вовчанська, Куп'янська, Дворічної та інших населених пунктів Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів. 

26 січня внаслідок обстрілу селища Дворічна Куп’янського району одна людина загинула, ще двоє отримали поранення.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися