Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківська область приєдналася до формування моделі «доброго врядування» в Україні

21.08.2024 12:56
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада

Обласні та районні ради домовилися про співпрацю з Національним агентством з питань запобігання корупції для розбудови та впровадження європейської моделі «доброго врядування».

Про це повідомила президентка Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко за підсумками Форуму доброчесності громад, у роботі якого брала участь.

Організатором форуму виступило Національне агентство з питань запобігання корупції за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

За словами Тетяни Єгорової-Луценко, досягнуті домовленості щодо співпраці районних та обласних рад з національним агентством, а також про укладання Декларації розбудови доброчесності органів місцевого самоврядування, яку мають підписати всі органи самоврядування, що входять до складу Української асоціації районних та обласних рад. Вона додала, що УАРОР стала підписантом декларації ще минулого року.

За мету в стратегічному документі поставлено проголошення спільних цінностей у розбудові врядування, заснованого на європейській моделі «доброго врядування», та подальшій співпраці щодо її імплементації.

Важливо було ознайомитися з досвідом та напрацюваннями представників влади, міжнародних організацій, обласних, міських, селищних та сільських рад щодо розбудови доброчесності на місцевому рівні, ролі ОМС у процесі відбудови та євроінтеграції України, впровадження демократичних практик та сучасних антикорупційних інструментів. Глибоко переконана, що розбудова практик доброчесності зараз має особливе значення – у контексті відбудови України та шляху нашої держави до євроінтеграції, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

На думку очільниці УАРОР, максимальна відкритість та прозорість у діяльності органів місцевого самоврядування – не тільки механізм, що дозволить попереджати корупцію, а й можливість підвищити довіру громадян до інститутів представницької та виконавчої влади.

«Слобідський край» раніше писав, що звільнені з полону жителі Харківської області отримають допомогу.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися