Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Зубопротезування для військових та ветеранів: де отримати послугу в Харківській області

31.05.2024 14:48
Зубопротезування / фото: Міністерство у справах ветеранів України
Зубопротезування / фото: Міністерство у справах ветеранів України

У Харківській області 6 медичних закладів підписали договір з НСЗУ на зубопротезування для людей, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу НСЗУ. 

Як розповіла директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, послугу можуть отримувати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовці. У Харківській області 20 пацієнтів вже скористалися послугою із зубопротезування.

-  Це – пілотний проєкт, на його фінансування з державного бюджету виділено 750 млн грн. Наразі в країні вже 77 надавачів медичних послуг мають підписаний договір з НСЗУ на зубопротезування, з них 6 – у Харківській області, – розповіла Вікторія Мілютіна.

Завдяки проєкту, лікарні можуть заключати контракти з НСЗУ за пакетом медичних гарантій «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» та отримувати кошти за кожного пролікованого пацієнта.

У Харківській області контракт з НСЗУ вже мають: Харківський національний медичний університет, міська стоматологічна поліклініка №4, міська стоматологічна поліклініка №6, міська стоматологічна поліклініка №2, міська стоматологічна поліклініка №8, міська стоматологічна поліклініка №5.

Тариф на медичну послугу складає 2765 грн, до якого застосовуються коригувальні коефіцієнти. Гранична вартість наданих медичних послуг одному пацієнту – 14984 грн. Пацієнт може скористатися послугою один раз протягом року, лікування для нього є безоплатним.

Як отримати послугу:

Потрібно звернутися до медичного закладу, який є учасником пілотного проєкту та вже уклав контракт із НСЗУ.  Для отримання послуги необхідне направлення від лікаря-стоматолога, а також заява в довільній формі (про отримання послуги за пілотним проєктом вперше) з наданням копій документів з пред’явленням їх в оригіналі:

  • паспорт громадянина України;
  • облікова картка платника податків;
  • посвідчення (учасника бойових дій/особи з інвалідністю внаслідок війни/посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу).

Військовослужбовці, які не перебувають у відпустці, також мають отримати направлення від командира військової частини, а потім звернутися до лікаря, який надасть направлення на зубопротезування.

Нагадаємо також, щоу Харківській області 17 лікарень за договором з НСЗУ надають послуги за пакетом «Медична допомога при пологах», 8 цих закладів – у Харкові, а також по одному у Балаклії, Богодухові, Валках, Ізюмі, Краснограді, Лозовій, Мерефі, Первомайському, Чугуєві.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися