Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Зими в Україні стануть теплішими: харківський синоптик розповів про зміни клімату

21.01.2023 13:47
У Харківській області в кінці січня та на початку лютого температура повітря знизиться та випаде невелика кількість снігу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Суспільне», про це розповів синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчич.

«У кінці січня та на початку лютого температура буде нижче 0 по Цельсію і має бути трохи снігу. Це буде класична зимова погода. Але як довго вона протримається – рано казати», – розповів Ігор Кібальчич.

Згідно з  прогнозом Харківського регіонального гідрометцентру, до кінця січня в області температура повітря коливатиметься від 8 градусів морозу вночі до 2 градусів тепла вдень. Сніг синоптики прогнозують на 30 січня.

У своєму дописі в Фейсбуці Ігор Кібальчич пише, що температурні коливання цієї зими, які фіксували в Україні, свідчать про зміни клімату.

«Цьогорічний січень видався на території України щедрим на погодні сюрпризи. Завдяки двом епізодам аномального тепла майже на всіх метеостанціях, за винятком південно-східної частини, були встановлені нові температурні рекорди. Тропічне повітря африканського походження на фоні відсутності снігового покриву і малохмарного неба, а також сприятливі синоптичні умови привели до такої масштабної температурної аномалії на великих територіях», – розповів він.

На думку Ігоря Кібальчича, такі аномалії, особливо у таких масштабах, можуть бути результатом зміни клімату, на фоні чого у наступні роки взимку епізодичні хвилі тепла стануть більш інтенсивними і тривалими.

Нагадаємо, «Харківобленерго» оновило графік погодинних відключень світла в Харківській області на наступний тиждень, з 23 по 29 січня.

Раніше ми писали як цієї зими виживає прикордонна Вільхуватська громада на Харківщині.  Через постійні обстріли виїхала половина з 6000 місцевих жителів. Там дуже постраждали населені пункти, які розташовані в 20-кілометровій зоні вздовж кордону. Це Рублене, Чугунівка, Вільхуватка, Мілове. Зараз там складно оцінити ступінь руйнувань, бо обстріли тривають. 

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися