Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

За психологічною підтримкою з початку року до лікарів звернулися понад 18 тисяч жителів Харківщини

26.07.2024 11:19
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Харківській області 82 заклади первинної медичної допомоги надають послугу із супроводу та лікування дорослих і дітей з психічними розладами, з них 39 – у Харкові.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу НСЗУ. 

Як розповіла директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна, найчастіше люди зверталися до лікарів з таких причин: відчуття тривоги, нервування, порушення сну, пригнічений настрій, розлади поведінки у дітей.

– Щоб отримати допомогу з психічного здоровʼя на первинці, необхідно звернутися до  сімейного лікаря, з яким пацієнт має декларацію, та надати згоду на скринінг на психічні розлади. За згоди пацієнта лікар проведе клінічну оцінку фізичного стану здоров’я та психічного статусу – для виявлення психічних і неврологічних розладів у дорослих, на виявлення емоційних, поведінкових розладів, ознак насильства – у дітей, – розповіла Вікторія Мілютіна.

Загалом у Харківській області від початку 2024 року безоплатно допомогу щодо психічного здоровʼя на первинці отримали 18 618 пацієнтів.

Нагадаємо, нещодавно Національна служба здоров’я України провела моніторинг у 6 медзакладах з Харківської області за Програмою медичних гарантій.

Нагадаємо також, що у Харківській області 17 лікарень за договором з НСЗУ надають послуги за пакетом «Медична допомога при пологах», 8 цих закладів – у Харкові, а також по одному у Балаклії, Богодухові, Валках, Ізюмі, Краснограді, Лозовій, Мерефі, Первомайському, Чугуєві.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися